Képzés környezetvédelmi ismeretek átadására

51

A környezet- és hulladékgazdálkodási ismeretek átadási módszertanának részletes kidolgozása és átadása volt a célja annak a háromnapos képzésnek, amelyet a csíkszeredai Apáczai Csere János Pedagógusok Házában tartottak péntektől vasárnapig. A tanárok számára zajló tréninget a Hargita Megye Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszere elnevezésű projekt keretében szervezte meg a megyei önkormányzat, közösen a megyei tanfelügyelőséggel és a házigazda intézménnyel.
A tréning struktúrája úgy volt kidolgozva, hogy négy párhuzamos csoportban tevékenykedtek a résztvevők, a trénerek ezekben váltották egymást, mindenik csoport minden témával megismerkedett. A foglalkozások során nemcsak a hulladékgazdálkodással kapcsolatos ismereteket szerezhettek a tanárok, hanem olyan gyakorlati eszköztárat is rendelkezésükre bocsátottak, amelyek segítségével a későbbiekben a diákok megismerhetik a környezetet, és megérthetik, hogy milyen hatással van arra a túlzott hulladéktermelés. A háromnapos foglalkozás során hat különböző, a környezet- és hulladékgazdálkodással kapcsolatos tematikát jártak körül a résztvevők. A trénerek például a gyógynövények világába kalauzolták őket, az éghajlati változásokról és az erdőkről tartottak foglalkozásokat, ugyanakkor a környezetvédelemmel kapcsolatos ismeretek átadására, illetve a környezettudatos magatartás kialakításának módozataira is oktatták a pedagógusokat.
A vasárnapig tartó képzéssorozaton Hargita megye különböző tanintézményeiben tanító tanárok vettek részt, a csoportokban zajló foglalkozásokat hat tréner vezette. A képzést április első hétvégéjén megismételik.
A képzésre jelentkezni online, az Apáczai Csere János Pedagógusok Háza honlapján lehet: http://ccd.eduhr.ro/program_men/program_1445980235_signup.html
A 2007–2013-as Környezeti Ágazati Operatív Program keretében megvalósított, Hargita Megye Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszere című projekt áfa nélküli értéke mintegy 164 millió lej. Ennek 70,5 százalékát uniós forrásokból, 14,2 százalékát kormányalapokból, 15,3 százalékát pedig a megyei tanács saját költségvetéséből finanszírozzák.

IMG_1582

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.