Kényszerszabadságon a gyergyói színészek

Felfüggesztett tevékenységek több intézménynél

45

Részlegesen felfüggeszti több alintézmény tevékenységét a gyer­gyószentmiklósi önkormányzat: erről a május 4-i online tanácsülésen döntött a testület. A határozat öt alintézményt érint, közöttük a Figura Stúdió Színházat is.

A jelenlegi körülmények között csak online találkoznak a közönséggel               Fotó: Figura Stúdió Színház / archív

Kényszerszabadságra küldünk nagyon sok alkalmazottat: a színészeket, valamint az irodai személyzet egy részét. A műszaki személyzet jelenleg felújításokat végez, őket csak attól a dátumtól küldjük el, ahogy befejezték a belső munkálatokat – mondta el érdeklődésünkre Albu István, a Figura Stúdió Színház igazgatója.
A tanácshatározat szerint amíg az országos rendelkezések tiltják a beltéri rendezvények megszervezését, addig az önkormányzat néhány alintézményében elsősorban azokat a személyeket küldik kényszerszabadságra, akiknek szakmai profiljához hozzátartozik a rendezvényszervezés.
– A határozat értelmében egyelőre május 14-ig tart az alkalmazottaink kényszerszabadsága, értelemszerűen ez meghosszabbodik majd a vészhelyzet idejére hozott törvényes előírások függvényében. Jelenleg a munkánk el van lehetetlenítve a szigorítások miatt, habár szeretnénk már dolgozni, a jelenlegi helyzet még nem engedi meg – tette hozzá az igazgató.
A színház továbbra is kapcsolatban van nézőivel: május végéig biztosan folytatják a Maradj a (szín)házban! programot, amelynek részeként a társulat YouTube-csatornáján közönségszavazással választott előadásokat lehet megtekinteni hétvégenként. Emellett a Maradj képben! játék is tart, amelynek során előadásfotókat kell reprodukálniuk a játékos kedvűeknek: a kiértékelőt május 20-án tartják, a díjakat szakmai zsűri értékelése alapján osztják ki.
A társulat a Hargitai Megyenapok rendezvényeibe is bekapcsolódik több előadással.

Boncina-Székely Szidónia

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.