Kellenek a pontok

Itthon és idegenben

22

Egy nap alatt tudják le a labdarúgó harmadik liga V-ös csoportjának mérkőzéseit, amely során az FK Csíkszereda a Kolozsvári Sãnãtatea vendége lesz, míg a Székelyudvarhelyi FC az élbolyhoz tartozó Lénárdfalvi AFC-t fogadja.

Újabb fordulót rendeznek a labdarúgó harmadik ligában, amely ötös csoportjában az FK Csíkszereda és a Székelyudvarhelyi FC is érintett. A Székelyudvarhelyi FC hazai pályán fogadja az idén jól szereplő Lénárdfalvi AFC-t, de Mészáros Alpár vezetőedző dolgát viszont sérülések nehezítették. Bogdan Mintaș, Locotuș Miklós és Csifó István sem edzett, Lénárdfalva elleni játékuk kérdéses. Daniel Chifu el van tiltva, míg Nagy Barna sérült.
– A bajnokság egyik legjobbjával találkozunk, jól ismerem őket, korábbi csapataimmal többször játszottam ellenük. Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen az elmúlt években Lénárdfalva mindig az élmezőnyben végzett. Az önkormányzattól sok támogatást kapnak, nagy beruházások történtek náluk, új stadiont is építettek – fogalmazott Mészáros a csapat honlapjának.
Az FK Csíkszereda Kolozsvárra utazik, ahol a Sănătatea vendége lesz. A kolozsvári csapat ismert hektikus játékáról, hogy bárkitől ki tudnak kapni, de bárkit meg tudnak verni. Ennek fényében Valentin Suciu legénysége nagyon oda kell figyeljen a részletekre a három pont reményében.
A hétvégi műsor, péntek (17 óra): Kolozsvári Sănătatea – FK Csíkszereda, Székelyudvarhelyi FC – Lénárdfalvi AFC, Nagybányai Minaur – Szászhermányi AFC, Tordai Ariesul – Szászrégeni Lendület, Marosvásárhelyi MSE – Barcarozsnyói Olipic Cetate, Besztercei Gloria – Tasnádi Unirea, Dési Unirea – Medgyesi Gaz Metan II., Radnóti SK – Kolozsvári CFR II.

Rajtra készen a lányok
Vasárnap kezdődik a női labdarúgó-bajnokság harmadik ligás pontvadászata. Az FK Csíkszereda története során először indít csapatot a női harmadosztályban. Albu László vezetésével 26 fős csapat alakult, amelyben a rutinos játékostól a teljesen kezdőig mindenki lehetőséget kapott. A felkészülést öt hete kezdték el, heti 4 edzéssel, amely során erőnléti edzésre is sor került, de barátságos összecsapásokat is játszottak már. Albu László vezetőedző szerint a női labdarúgók sokkal szorgalmasabbak és megbizhatóbbak, mint a férfiak, de sokkal több türelemre van szükség. Az FK Csíkszeredát a harmadosztályú bajnokságban a harmadik csoportba sorolták be, ellenfelei a Marosvásárhelyi VSK, a Juventus Temesvár, a Nagybányai Independența 2, a Szamosújvári Atletic Olimpia és a Sporting Lugas. Az FK Csíkszereda első bajnoki mérkőzésére vasárnap 11 órakor kerül sor a Márton Áron Gimnázium mögötti műfüves pályán, az ellenfél a Nagybányai Independența 2 csapata lesz, amely mérkőzésre a belépés ingyenes.

Kedden játszanak
Mint ismert, az FK Csíkszereda labdarúgócsapata a Románia-kupa ötödik fordulójában az ACS Energeticianult kapta ellenfélül. A szakszövetség kiközölte a mérkőzés időpontját is, amely alapján a petrozsényi alakulatot az FK jövő kedden 16.30 órától láthatja vendégül a városi stadionban. A Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK másnap, szintén 16.30 órától lép pályára a Temesvári ASU Poli vendégeként.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek