Kelemen Hunor: Továbbra is várjuk Iohannis elnök bocsánatkérését

109

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke úgy nyilatkozott az Agerpres hírügynökségnek, hogy fontosnak tartja az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) által az államfőre kiszabott bírságot, nem annak értéke, hanem üzenete miatt.

Illusztráció

Kelemen ezzel arra reagált, hogy az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) vezetősége szerdán 5000 lejre bírságolta Klaus Iohannis államfőt hátrányos megkülönböztetés és a méltósághoz való jog etnikai/nemzetiségi alapon való megsértése miatt.

– Helyes és szükséges döntés. Persze, a bírság nem az értéke szempontjából jelentős, mert egy államelnöknek nem nagy összeg az 5000 lej. Lehet, hogy meg is támadja a fellebbviteli bíróságon, meglátjuk. Ami fontos, az a döntés üzenete: hogy az etnikai közösséget, az emberi méltóságot diszkrimináció érte. Ez az üzenet sokkal jelentőségteljesebb, mint maga a bírság. Ezért örülök annak, hogy a döntést a nagyon nagy többséggel hozták meg – mondta Kelemen Hunor.

Az RMDSZ elnöke kifejtette, továbbra is azon az állásponton van, hogy Iohannis elnök bocsánatkéréssel tartozik, mert „etikai és politikai szempontból is elfogadhatatlan nyilatkozatokat tett”.

„Továbbra is várjuk Iohannis elnök bocsánatkérését” – szögezte le Kelemen Hunor.

HN-információ/Agerpres

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.