Kék hét – rendőrségi hírek

46

Ráfáztak
Gyergyóvidéki faipari vállalatnál tartottak ellenőrzést a hétvégén rendőrségi és erdészeti szakemberek, és nem kevés kivetnivalót találtak. 71,36 köbméter eredet-megjelölés hiányában raktározott bükkfát elkoboztak (9922 lej értékben), ugyanezért 5000 lejes szabálysértési bírságot is kiróttak. Szállítási dokumentum nélkülözéséért újabb 5000 lejjel „díjazták” a céget, ugyanakkor csíki vállalat nevében kiállított dokumentumokra is rábukkantak, ez viszont már bűnügyi eljárást von maga után.
Hétfő délután 6000 lejjel bírságoltak két csomafalvi „iparost”, akik a község erdejéből törvénytelenül kivágtak három bükkfát. Ugyanaznap Kászon községben is illegálisan kivágott fára bukkantak (3, illetve 10 köbméterre), ez ügyben még folyik a nyomozás.

Nem adott elég visszajárót
Autójában ült kedden a gyergyószentmiklósi lakos, amikor üzlet parkolójában egy nő kinyitotta a jobb első ajtót és az ott heverő pénztárcából kilopott – a kárvallott szerint – 900 lejt, majd elfutott egy másik nővel. A sofőr utánuk eredt az autóval, és amikor utolérte őket, a tolvaj ismét kinyitotta az ajtót, és behajított 600 lejt. Rendőri közbelépés kellett ahhoz, hogy azonosítsák a 17 és 19 éves elkövetőket, de csupán 100 lejt találtak náluk. Az ügyben lopás gyanújával eljárás indult.

Rács mögé került
Előzetes adatgyűjtés nyomán kedden elkapták Kászonaltízen a 20 éves falubeli erőszaktevőt, akit 3 év és 4 hónap szabadságvesztésre ítéltek korábban. A csíkszeredai börtönben keresheti a bűnbánatot.

Nem minden átjáró olyan!
14 esztendős csíkszeredai kerékpáros a Brassói út egyik gyalogátjáróján akart áthajtani, úgy, hogy szét sem nézett, és nem is szállt le a biciklijéről, holott a gyalogátjáró mellett nem volt felfestve biciklis átjáró. Pechére 69 éves balánbányai sofőr nem tudta kikerülni. A gázolásban sérüléseket szenvedett a kiskorú.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.