Kék hét – rendőrségi hírek

55

Élvezeteket, majd bűncselekményt halmoztak
Egy maroshévízi 38 éves férfi múlt szombaton, italozás után jogosítvány nélkül ült autójába. Főútról mellékutcába szeretett volna betérni, amikor nekiütközött egy szabályosan közlekedő haszongépjárműnek, és könnyebben megsérült. A leheletében 0,52 mg/l alkoholmennyiséget mutattak ki a rendőrök.
A következő napon egy 56 éves zetelaki férfi be nem jegyzett ATV-t vezetett a zeteváraljai víztározó felé, szintén ittas állapotban (1 mg/l alkoholkoncentrációval), ráadásul jogosítvány nélkül. Állapota miatt elveszítette uralmát a jármű fölött, és egy beton hídfőnek ütközött, amelynek következtében megsérült.
Szintén vasárnap, éjfél után nem sokkal, egy 32 éves homoród­szentmártoni férfi Korondról hajtott Felsősófalva irányába, amikor lesodródott autójával az úttestestről és felborult. A baleset következtében a sofőr és 22 éves utasa is megsérült. A férfi szintén jogosítvány nélkül vezetett egy feltehetően görbe este után, ugyanis 1,06 mg/l alkoholszintet mértek a leheletében.

Problémás motorbiciklisek
Múlt vasárnap Csíkszentdomokoson egy gyergyócsomafalvi motorbicikli ütközött helyi személygépkocsival. A szabályosan lekanyarodni szándékozó autóba rohant bele a szabálytalanul előzni készülő 25 éves motorbiciklis. Az ütközés következtében súlyos sérüléseket szerzett 19 éves gyergyóditrói utasa.
Ugyancsak vasárnap gyorshajtás miatt szenvedett balesetet egy gyergyószentmiklósi motorbiciklis és utasa, miközben Gyilkostót szerették volna elhagyni Gyergyószentmiklós irányába. Mivel a jármű 19 éves vezetője az útviszonyokat figyelembe nem véve hajtott túl gyorsan, lesodródott az úttestről. A vezető és 16 éves utasa súlyos sérüléseket szerzett.

Gyermekét bántalmazta az anya
A székelyudvarhelyi ügyeletes orvos értesítette a rendőrséget arról, hogy egy 12 éves kislány végtagjain több sérülést fedeztek fel, amelyekről kiderült, hogy 31 éves anyja okozta. A helybéli nő tettéről értesítették az önkormányzat alárendeltségébe tartozó gyámhivatalt is. A kislányt a nagyanyja gondjaira bízták, az anya ellen pedig eljárás indul.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.