Kék hét – rendőrségi hírek

75

Baleset gyorshajtás miatt
Gyorsan hajtott és vezetés közben egyébbel is foglalkozott az a 27 esztendős szentegyházi autóvezető, aki Máréfalva közelében éles kanyarban lesodródott autójával vasárnap az úttestről. A balesetben a sofőr mellett 23 éves és 4 éves utasa is könnyebb sérüléseket szenvedett.

Ittas biciklisek napja
Három személyről is tudomása van a megyei rendőr-felügyelőségnek, akik vasárnap nem rettentek vissza a kerékpározás előtti alkoholfogyasztástól, és a bátorságukkal balesetet okoztak maguknak. Vasárnap kora hajnalban 67 éves dánfalvi (0,67 mg/l-es légalkohol-koncentrációval) Csíkszenttamáson csókolta meg az aszfaltot és könnyebben sérült, délelőtt 69 éves falustársa kevesebb alkohollal (0,21 mg/l), de nagyobbat bukott és súlyosan sérült, a késő esti órákban pedig 25 éves székelyudvarhelyi biciklis (0,83 mg/l) Zetelaka területén billent ki az egyensúlyából és állt meg nem túl szerencsésen, zúzódásokat szenvedve. Hétfő este egyébként 61 esztendős tölgyesi kerékpáros is sérüléseket szenvedett, miközben ittas állapotban felborult a biciklijével.

Vajon komolyan gondolták?
Hétfőn a kora délutáni órákban máréfalvi közúti balesethez riasztották a rendőröket, akiknek a sofőr és utasai megnehezítették a dolgukat. Ki kellett deríteni ugyanis, hogy mi történt, mert a kerítésbe parkolt gépjármű üresen állt. A rendőri küldetés nem bizonyult túlzottan ördöngösnek: az autó utasai mind falubeliek voltak, így pedig nem volt nehéz a nyomukra bukkanni. Mint kiderült: az enyhén spicces 21 éves autóvezető túl gyorsan hajtott és átsodródott a menetiránnyal ellentétes sávra, ott meghúzott két szabályosan parkoló autót, kitört egy oszlopot és beleállt a kerítésbe. A sofőr és két utasa – egyikük kiskorú – könnyebb sérülést szenvedtek.

Bevásárolt drogokból, most előzetesben van
A Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség a héten számolt be arról, hogy augusztus 14-én két házkutatást végeztek Csíkszeredában, és ezek során 96 ecstasy-tablettát, 50 adag LSD-t és hozzávetőleg 5500 lejnek megfelelő összeget foglaltak le, egy férfit pedig előzetes letartóztatás alá helyeztek. A vizsgálat eddigi eredményei szerint az előzetest töltő férfi augusztus elején külföldi művészeti fesztiválon 120 ecstasyt, 80 adag LSD-t és 20 gramm marihuánát vásárolt, és mindezt itthon igyekezett eladni.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.