Kék hét – rendőrségi hírek

109

Nem elszívták, hanem megszívták
Múlt pénteken Gyergyóremetén benzinkútnál dolgozó lakos jelentette a rendőrségnek, hogy ismeretlenek mobiltelefont és cigarettát loptak az üzemanyagtöltő állomásról, amíg ő szolgálatban volt. A rendőrség rövid időn belül elkapta a két, 18 és 24 éves székelyudvarhelyi elkövetőt, és mint kiderült: a kárvallott a nyomukba eredt és visszaszerezte a telefont és néhány csomag cigit. A westernfilmbe illő jelenet „cowboyait” még több cigarettával és édességekkel kapták el, valamennyi – 1300 lej összértékű – ellopott javat visszaszolgáltattak a benzinkútnak.

Ivóban és az ivó után
Szombaton a délelőtti órákban varsági 15 éves krosszmotoros ütközött autóval Ivóban, szabálytalan előzést követően. A motorkerékpárja ráadásul be sem volt jegyezve forgalomba. A kiskorú könnyebb sérüléseket szenvedett.
Ugyanaznap este 20 éves falustársa a zetelaki gátnál nem állt meg rendőri felszólításra, de rövid autós üldözés után mégis megállásra kényszerítették. Bizony, volt rejtegetnivalója: nem volt nála jogosítvány, az autója nem volt bejegyezve, ő maga pedig 0,80 mg/l-es légalkohol-szinttel furikázott.
Őt is felülmúlta az a 27 esztendős szentábrahámi autóvezető, aki vasárnap kora hajnalban Korond területén 0,95 mg/l-es légalkohol-koncentrációt produkált a szondáztató rendőröknek, majd nem ment bele abba, hogy a parajdi ügyeleti központban vért vegyenek tőle.
Mellettük úriember a 61 éves etédi mopedes, aki tisztes 0,28 mg/l-rel döcögött jogosítvány nélkül, vasárnap este.

Az elővigyázatosság sem minden
Ló vontatta mezőgazdasági géppel közlekedett hétfő este egy 32 éves csíkrákosi gazda, a gépe, a lovai és ő maga is el volt látva fényvisszaverő öltözettel, jelzéssel, pechére mégis mellette kapott durrdefektet egy 66 esztendős csíkszentléleki sofőr autója. A – feltehetően nagyon elhasznált – jobb első gumi előzés közben robbant el, és az autót a széna begyűjtésére használt gépnek rántotta. A gazda sérüléseket szenvedett.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.