Kék hét – rendőrségi hírek

108

Nem szomjaztak a volán mögött
Nagy gépjármű több biztonságot nyújt – talán ebből indult ki az a 42 esztendős korondi traktorista is, akit 1,30 mg/l-es légalkoholszinttel pöfögött traktorjával múlt pénteken a községén áthaladó országúton. Pechére a közúti rendőrség leleplezte a turpisságot, így pedig bűnügyi eljárás indult ellene.
Vasárnap 31 éves karcfalvi sofőr ugratott le az aszfaltról az autójával falujától Csíkszentdo­mo­kos felé haladva, és orvosi ellátást igénylő sérülést is szenvedett. 1,00 mg/l-et fújt az alkoholszondába.
Ugyanaznap 20 éves csíkszeredai autóvezető parkolt nem túl diszkréten kerítés oldalába. Mint utólag kiderült: hozzásegítette a mutatványhoz az a némi szeszecske is, ami a 0,69 mg/l-es légalkohol-koncentrációt is megmagyarázza.

Gondok az elsőbbségadással
Nem azonos súlycsoportok „sportolói” találkoztak kedden Gyergyószentmiklós egyik útkereszteződésében: 71 esztendős kerékpáros szabályosan közlekedő autóvezető járműve elé hajtott. A papírforma ezúttal sem dőlt, csak a biciklis, aki ráadásul olyan sérüléseket szenvedett, amelyek kórházi ellátást követeltek meg. Gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával indult eljárás a biciklis ellen.
Ugyancsak kedden Maroshévízen is kórházba „küldött” egy személyt az elsőbbség megtagadása. 43 éves kolozsvári sofőr az autója visszapillantójával meghiúsította egy 79 éves hévízi személy törekvéseit, aki szabályosan akart átkelni az úttesten. Ebben az esetben is eljárás indult.

Sok favágás, nagy érvágás, kis bírság
Erdészeti szakemberekkel karöltve végzett ellenőrzést kedden a megyei rendőrség egy bélbori faipari cégnél. 58 olyan iratot találtak, amelyen a feltüntetett értékek és mennyiségek nem feleltek meg a valóságban tapasztaltakkal. Ennek jegyében 1101 köbméter fát koboztak el 611 ezer lej (!) értékben, de „mindössze” 10 ezer lejes szabálysértési bírságot róttak ki a cégre.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.