Kék hét – rendőrségi hírek

139

Nem tudta eltitkolni
Enyhén spiccesen hajtott Székelyudvarhely utcáin múlt szombaton az a 39 esztendős helyi sofőr, aki végül is nem tudta nyugodt szívvel leparkolni az autóját: a rendőrség megszondázatatta és 0,90 mg/l-es légalkoholszintet mértek nála. Az alkoholfogyasztást később a kórházi vérvétel is kimutatta, így pedig bűnügyi eljárás indult a sofőr ellen.

MegNYÍRbálták a boldogságát
Hozzávetőleg 3 köbméternyi tüzelőanyagnak szánt nyírfával furikázott múlt szombaton 41 éves csíkmadarasi autóvezető. Haszonjárművét Csíkkozmás területén állították meg, és nem is a szállítmánnyal volt baj, hanem azzal, hogy semmiféle papírral nem tudta alátámasztani annak törvényes hátterét. Az 500 lej értékű fát elkobozták és 5000 lejjel bírságolták a fuvarost.

Kerékpáros mutatványok
Nem sikerült csodálatossá varázsolnia a múlt vasárnap estét annak a 44 éves csíkszentdomokosi férfinak, aki faluja területén, a Balánbánya felé vezető úton elvesztette egyensúlyát és felborult délután kerékpárjával, sérüléseket szerezve magának.
Ugyanerre a sorsra jutott alig negyedórával később Csíkszeredában egy 59 esztendős városlakó, azzal a különbséggel, hogy ő némi alkohollal is „megfűszerezte” a biciklis borulást: 0,87 mg/l-es légalkohol-koncentrációval esett az aszfaltra.
Őt is felülmúlta azonban az 53 éves, szintén csíkszentdomokosi kerékpáros: 1,01 mg/l-es légalkoholszinttel kicsit belezavarodott a biciklikormány kezelésébe, és az út bal oldalán levő sáncban állt meg, könnyebb sérüléseket szerezve magának.
Mindhárom esetben eljárás indult meggondolatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.