Kék hét – rendőrségi hírek

262

Meg akartak lógni a börtönbüntetés elől
Csíkkozmáson találtak meg a rendőrök egy 30 éves férfit, akiről az azonosítása után megállapították, hogy a csíkszeredai börtönben lenne a helye: egy év és két hónap letöltendő büntetést kapott korábban, mert ittasan vezetett. A rendőrök beszállították őt a büntetés-végrehajtási intézetbe, hogy a letöltse a rá kiszabott időt. Hasonlóan jártak el egy Gyergyószentmiklóson elkapott 20 éves fiatalemberrel, neki az Aknavásáron (Bákó megye) található javítóintézetbe kellett volna korábban bevonulnia, ahol két év és nyolc hónap rabság vár rá, mert rablást követett el.

Csoportokban zavarták a csendet
Három gyergyószentmiklósi és egy zilahi férfit vettek 24 órás őrizetbe hétfőn a gyergyói rendőrök, mivel egy héttel korábban a város központjában, egy üzlet előtt, illetve bent az épületben is csoportba verődve dulakodtak és zavart keltettek. Hasonló eset történt kedden Székelyudvarhelyen is, ott négy helyi férfit vettek 24 órás őrizetbe, mert a város egyik utcájában csendháborítást követtek el hétfőn este. Mindkét ügyet a helyi ügyészségeken tárgyalják.

Ittas vezetésért lefülelték őket
Szerda az ittasan vezetők napja volt Hargita megye északi részén: hajnalban Maroshévízen állítottak meg a rendőrök egy helyi, 23 éves fiatalembert, akinek 0,42 mg/l alkoholmennyiséget mértek a leheletében. Ugyanaznap délután a borszéki rendőrök állítottak meg egy autót, amelyet egy tölgyesi 59 éves férfi vezetett. Az ő leheletében 0,61 mg/l alkoholszintet mértek. Mindkettőjük esetében kórházi vérvétel követte a rendőrségi ellenőrzést, ahol bebizonyosodott a bűncselekmény ténye, amiért bíróság előtt kell felelniük.

Autós üldözés után sem egyezett bele a mintavételbe
A székelyudvarhelyi 40 éves, feltehetően ittas vezető férfi egy nappal korábban, kedden nem adta be ilyen könnyen a derekát a rendőröknek. Bögözön intettek neki, hogy álljon meg, ő azonban ügyet sem vetve rájuk továbbhajtott. A rendőrök üldözőbe vették, és Felsőboldogfalván utolérték. Megtagadta, hogy leheletmintát vegyenek tőle, majd miután beszállították a kórházba, nem egyezett bele a vérvételbe sem. A férfi ellen alkohol vagy valamilyen más szer befolyása alatt történő vezetésért és mintavétel megtagadása miatt indult eljárás.

Márk Boglárka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.