Kék hét – rendőrségi hírek

179

Az „erősebb” nyert
Erdei útról tért az európai útra szombat kora hajnalban egy 30 esztendős csíkszenttamási traktorista Csíkszentdomokos területén, közben viszont nem adott elsőbbséget szabályosan közlekedő Galac megyei járműnek. A találkozást a 46 éves tecuci-i sofőr és vele egyidős utasa bánja leginkább: mindketten könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Túl sokat vállaltak
A motiváció végül is érthető: jogosítvány nélkül, ittasan nem szívesen áll meg a motoros a közlekedési rendőrnek, ezt azonban némileg túlzásba vitte az a 26 éves zetelaki motorkerékpáros, aki megállás helyett még inkább rákapcsolt és megpróbált ellógni. A vasárnapi székelyudvarhelyi mutatvány azonban csúfos véget ért: felborult a kerékpárral, és nemcsak magának, hanem a bukósisak nélkül vele utazó 23 éves falubelijének is könnyebb sérüléseket okozott. Nem is soroljuk, mi minden miatt indult eljárás ellene…
Hasonlóan merész húzást választott az a szintén 26 éves székelyudvarhelyi motorkerékpáros, aki szerda késő délután Küsmödön nem állt meg a rendőri felszólításra. A nem várt gesztus autós üldözést vont maga után, és miután a motorost sikerült megállítani, itt is könnyen fény derült az indíttatásra: ő sem birtokolt hajtási jogosítványt, ráadásul a járművének sem volt forgalmi engedélye.

Betonba parkolt
Hídfőnek ütközött, onnan pedig betonoszlopnak vágódott autójával Alsósófalván egy községbeli 26 esztendős sofőr. A balesetet a rendőrségi híradás szerint a gyorshajtás idézte elő, az eseményt viszont az is színezi, hogy az autóvezetőnek nincs hajtási jogosítványa. Könnyebb sérüléssel és kétrendbeli bűntény elkövetésének gyanújával vizsgálják az esetet.

Fiatal tolvajokat állítottak elő
Május vége és június közepe között több alkalommal is különböző javakat és pénzt lopott feltételezhetően az a négy csíkszeredai fiatal, akiket szerdán állított elő a rendőrség. A 15, 16, 21 és 23 éves gyanúsítottak mintegy 2000 lej értékben loptak közterületekről, a bandavezért őrizetbe is vette a rendőrség. Minősített lopás gyanújával folyik a vizsgálat.

Lefülelték a tolvajokat a helyi rendőrök
Lakások feltörésére és zsebmetszésre szakosodott, büntetett előéle­tű személyeket fogtak el szerdán a székelyudvarhelyi helyi rendőrök. Lakossági bejelentés és személyleírás alapján elkapták a formáció egyik tagját, majd a lépcsőházakat átkutatva a másikat is. A harmadik bandatag viszont elmenekült. A törvény előírásainak megfelelően, a beazonosítást követően a helyi rendőrség átadta a gyanúsítottakat a hivatásos rendőrségnek.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.