Kék hét – rendőrségi hírek

14

Biciklis kitekintő
Az elmúlt hétvégén négy, bicikliseket érintő baleset történt Hargita megyében. Csíkszentmártoni 45 éves férfi autóba rohant, amely szabályosan parkolt az út mellett. 17 éves szentegyházi személy elveszítette az egyensúlyát a biciklin és az úttest mellé zuhant, ortopédiai kórházi ellátásra szorult. Gyergyószentmiklóson 72 éves biciklis szintén egyensúlyát veszítve esett le a kerékpárról, súlyos sérüléseket szerezve. Jó előre gondoskodott is róla, hogy ez megtörténjen, hiszen a leheletében a rendőrök 0,50 mg/l alkoholmennyiséget mértek. 12 éves gyermek Maroshévízen ütközött egy autóval, a sérülései nem súlyosak.

Szétszaladó lóerők
Csíkszeredai 56 éves férfi múlt vasárnap a megyeszékhely felé tartva autójával, a csibai eltérőnél szabálytalanul előzött volna 74 éves madéfalvi személy által vezetett gépkocsit, amely szabályosan kanyarodott volna balra. A hátulról előzni készülő autó belerohant a lekanyarodó járműbe. Az ütközés következtében egyikük sem szerzett súlyos sérüléseket, illetve nem is álltak alkohol befolyása alatt.
Szintén vasárnap csíkszentsimoni 26 éves személy Csatószeg felé indult, de elveszítette uralmát a járműve felett, lesodródott az úttestről és kerítésnek ütközött. A galibát az okozta, hogy szeszes italt fogyasztott indulás előtt, 0,89 mg/l alkoholt mértek a leheletében. Ráadásul jogosítvány sem volt nála. Sérülései nem súlyosak.
Nem kezdődött jól a hét annak a csíkszeredai férfinak sem, aki Csíkszereda Udvarhely felőli bejáratánál a nagy sebesség miatt kisodródott és betoppant egy cég udvarára, két parkoló autót is megkoccantva. A sofőr és két utasa könnyebb sérüléseket szenvedett.
40 ezer lejes anyagi károkkal járó balesetet okozott 73 éves kézdivásárhelyi autóvezető kedden Csíkszentkirály és Csíkszent­márton között, az Akó-kapunál. 20 éves szentsimoni fiatal a 123C jelzésű megyei útra kanyarodott volna, de hátulról meglepte őt a Kovászna megyei sofőr. 66 esztendős kézdivásárhelyi utasa súlyosan, a két sofőr és egy további utas könnyen sérült a balesetben.

A meggyőzés ereje
Éppen bevásárolt hétfőn az a 35 éves gyergyószentmiklósi nő, akinek a bevásárlókocsijából ellopták a táskáját, benne pénzzel, telefonnal és egyéb értékekkel. A térfigyelő kamerák alapján a rendőröknek könnyen sikerült azonosítaniuk a két – 22 és 16 éves – gyergyóújfalusi tettest, akiket telefonon felhívtak és megkérték őket szépen, hogy hozzák vissza a lopott javakat. Szófogadásból példamutatóan jártak el a gyanúsítottak, visszaszolgáltatták a hölgynek a táskát, és a lágyabb szívűek talán sajnálják is őket, amiért lopás gyanújával mégis eljárás indult ellenük.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.