Kék hét – rendőrségi hírek

161

Rossz lóra tett
Lovat lopott Szejkefürdőről június 1-jén egy 37 esztendős székelyudvarhelyi férfi. A „kupec” nemes egyszerűséggel elkötötte a lovat és hazavezette az istállójába, a paripa azonban nem sokáig élvezhette a vendégszeretetet: kiderült a turpisság és visszaszolgáltatták az állatot a gazdájának, hősünk ellen pedig bűnüldözési eljárás indult.

Más tollával ékeskedtek
Két autóvezető is lebukott kedden hamisított hajtási jogosítvánnyal. Reggel 67 éves farkaslaki sofőr rukkolt elő Magyarországon, más személy számára kibocsátott jogosítvánnyal, este pedig 24 esztendős székelyandrásfalvi járt el hasonlóan, csak az ő dokumentuma ukrán „koppintás” volt. A magyarázat egyszerű: egyiküknek sem volt saját járművezetői engedélyük. Jogosítvány nélküli vezetés, okirat-hamisítás és hamis iratok használata bűntényének gyanújával indult eljárás ellenük.

Bee-e-e-e-csapták
Bárányt és kecskét szeretett volna vásárolni egy illető – adta hírül egyik hirdetési portálon –, ezt megtudva pedig készségesen segített rajta egy 38 éves maroshévízi gazda. Megállapodtak, hogy az üzlet tárgyát képező 111 bárányt és kecskét április 12-én elküldi az eladó, a vásárló pedig négy napon belül banki átutalással kifizeti ezek árát, 23 ezer lejt. Kedden a becsapott gazda már nem bírta tovább várni a „négy” nap végét, feljelentést tett. Ennek szellemében csalás gyanújával vizsgálat indult.

Az apjára ütött
…De sajnos a szó szoros értelmében szerdán 26 éves Vasláb községbeli férfi. A rendőrség lakossági bejelentésre szállt ki a délutáni órákban, miután erőszakos cselekedetről értesítették őket. Mint kiderült: az 52 éves férfit saját fia hagyta helyben, ráadásul olyannyira, hogy kórházi ellátásra szorult. A gyanú: családon belüli erőszak.

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.