Kék hét – rendőrségi hírek

37

Ez sem a biciklisek hete volt
Az utóbbi napokban is több, sérüléssel járó kerékpáros balesetet jelentettek a rendőröknek. Múlt csütörtökön sebesen tekerő 14 éves Csíkszentgyörgy községbeli gyermek 7 éves társával ütközött, utóbbi kórházi ápolásra szorult. Pénteken Mehedinți megyei 30 éves személy Bögöz község területén ütött el biciklijével 12 éves kiskorút, ráadásul el is hagyta a helyszínt, holott a gyermek kórházi ellátást igénylő sérüléseket szenvedett. A hosszú hétvége során a Gyergyóvárhegyhez tartozó Kalnácson 73 éves férfi rosszul lett a biciklijén és felborult. 41 éves gyergyószentmiklósi biciklis Libántelep felől Gyergyóújfalu irányába haladva dőlt fel és szenvedett sérüléseket. Előbbit a hévízi, utóbbit a gyergyószentmiklósi kórházba szállították, de a legnagyobb utat az a hévízi kisgyermek tette meg, aki betonsáncba hajtott és csak a marosvásárhelyi kórházban tudták ellátni sérüléseit.

Aszfaltbetyárok produkciói
Múlt csütörtökön 37 esztendős varsági autóvezető faluja közelében hagyta el az aszfaltot és borult autójával, könnyű sérülésekkel lepve meg magát. Ugyanaznap szovátai sofőr Parajd felé hajtva a vezetésnél mókásabb elfoglaltságot talált, de borulással fizetett érte. 24 éves, illetve 5 esztendős utasa ráadásul könnyebb sérüléseket is szenvedett. Vasárnap öt személy sérülésével járó frontális ütközést okozott Újtusnád és Tusnádfürdő között az európai úton egy 38 éves szatmárnémeti autóvezető, aki 40 éves csíkszentmártonival ütközött, szabálytalan előzést követően. Szerda délben 63 éves csíkszentgyörgyi autóvezető bucskázott le az aszfaltról Felsősófalván. Főként a mindenhonnan származó utasaival lőtt ki, ő maga ugyanis nem sérült, de a 43 éves agyagfalvi, a 17 éves oroszhegyi és a 24 esztendős betfalvi utasa viszont igen.

Nem sikerült meglógnia
Nem állt meg a rendőrök jelzésére múlt szombaton Ivóban egy 43 éves Zetelaka községbeli autóvezető, és az indíttatása érthető: mintha kisbetűs ivóból jött volna, 0,99 mg/l-es légalkoholszinttel rótta a kilométereket. Öt km után tudták megállásra bírni a rendőrök, és a sofőr gondján immár a korhelyleves sem segíthet.
Nem túl vidám majális
A „kisvakáció” idején Hargita megyében a rendőrök 29 bűntényt és 507 szabálysértést állapítottak meg. A bűntények közül 11 személyek ellen, 13 közvagyon ellen irányult, 4 közlekedési, 1 pedig egyéb természetű volt.
A szabálysértések terén 384 ezer lejre bírságoltak. 36 közrendháborítás, 451 közúti kihágás, illetve 20 egyéb jellegű szabálysértés történt. 291 gyorshajtót kaptak el.

Állati balesetek
Szerda hajnalban lovat ütött el Borzonton 36 éves szárhegyi sofőr, ugyanaznap este pedig majdnem elgázolt egy kutyát Farkaslakán 48 esztendős zetelaki autóvezető. Mindketten a sáncban kötöttek ki és könnyebb sérüléseket szenvedtek – utóbbi esetben egy szintén zetelaki 47 éves személy is –, a borzonti udvarról előbaktató ló számára azonban tragikus végkimenetelűnek bizonyult az autóval való találkozás. De legalább a kutya karcolás nélkül megúszta.

Romantikus üzenet
Mint már jeleztük: kedden rábukkantak Galócáson egy autóra, amely egy feltételezhetően vasárnap eltűnt maroshévízi férfi tulajdona. A megyei rendőr-felügyelőség szóvivője tegnap osztotta meg szerkesztőségünkkel a jó hírt: a férfi felvette a kapcsolatot a feleségével. Megüzente: biztonságban van és küld pénzt a számlák fizetésére.

Banit sem hozott a Penny meglopása
Sokat nem loptak, de annak a kevésnek sem örülhettek igazán azok a személyek, akik tegnap délután különböző termékeket loptak a csíkszeredai Penny Marketből. Gheorghe Filip rendőrségi szóvivőtől megtudtuk: nem a kasszát akarták megdézsmálni, hanem a polcokról loptak bizonyos javakat, menekülés közben pedig az áruház ajtajában is kárt tettek, majd autóval próbáltak továbbinalni. Ez az elképzelésük Csíkkozmásig működött, itt azonban a rendőrségnek sikerült megállítania az autót. Mint kiderült: hárman utaztak a járműben, de életkorukról, származási helyükről lapzártánkkor a szóvivő még nem tudott részleteket elárulni.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.