Kék hét – rendőrségi hírek

211

Kisgyerekek estek áldozatul
24 éves madéfalvi sofőr négyéves kisgyereket gázolt el kedden Csíkszeredában, a Tudor Vla­di­mirescu utcában, miután a fiúcska kikapta a kezét az anyja kezéből és az úttestre rohant. Könnyű sérülésekkel megúszta az esetet.
Nem úgy a mindössze 2 esztendős udvarhelyi kisgyerek, akit garázsából kifelé tolató 80 éves sofőr ütött el, mert nem vette észre. A gyermeket a városi kórházba szállította a rendőrök értesítése nélkül, onnan azonban a csíkszeredai kórházba kellett átutalni súlyos sérülései okán. Testi sértés és baleset helyszíne elhagyásának gyanújával indult eljárás az autóvezető ellen.

Betörők rendőrkézen
Eredményes napnak bizonyult a szerda a megyei rendőrség számára: egy marosvásárhelyi és egy német állampolgárságú betörőt is azonosítottak.
A 21 éves marosvásárhelyi O. H.-ról kiderült, hogy március végén székelyudvarhelyi kozmetikai üzletből 800 lej értékben lopott el javakat. A nyomozás azonban azt is kiderítette, hogy további legkevesebb három betöréses esetben is ő lehet az elkövető, összesen 2200 lejre rúgó károkat okozva. A gyanúsítottat őrizetbe vették.
Ugyanaznap Balánbányán riasztották a rendőröket egy hatóságilag lezárt ingatlanból kiszűrődő gyanús zajok miatt. A hatóságiak erőszakos behatolást, összetört üvegeket és emberi sérülésre utaló nyomokat találtak, ezek alapján pedig rövid időn belül rábukkantak a közelben egy 20 esztendős, vérző karú német állampolgárra, aki elismerte, hogy ő törte fel a zárat és rongált. 10 ezer lej értékű kárt okozott.

Biciklist gázolt
Az előírásoknak megfelelően leszállt a kerékpárjáról és a biciklit tolva akart átkelni a gyalogátjárón szerdán az a 39 éves csíkszeredai személy, aki lelkiismeretessége ellenére sem jutott át az úttesten: 36 éves csíkszentimrei autóvezető elgázolta, súlyos sérüléseket okozva ezzel.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.