Kék hét – rendőrségi hírek

163

Továbbra is tisztázatlan a két hajléktalan halálának oka
A csíkszeredai hajléktalanszállóban múlt szombaton elhunyt két hajléktalan, egyazon szoba lakói. A 32 és 67 éves férfi – a vizsgálatok szerint erőszakmentes – halálának oka továbbra is ismeretlen, mert a törvényszéki boncolás eredményeit egyelőre nem közölték – tájékoztatott tegnap Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő.

Motoros alakítások
Vasárnap este 58 éves felsőboldogfalvi motoros túl merészen hajtott kaviccsal szórt utcába, járműve pedig megcsúszott és felborult. 38 éves utasa könnyebb sérüléseket szenvedett. Nem úszta meg ennyivel az a 74 esztendős szentegyházi mopedes, aki városának Csíkszereda felőli bejáratánál egyensúlyát vesztette kedden, és a borulást követően súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Ugyanez történt szerdán 68 éves csíkszentgyörgyivel, aki Csíkszentkirály és Csíkszentmárton között borult mopedjével.

Agresszíven szekerezett
Alkoholos mámorában zabhengeres járművét vezető 34 éves csíkkozmási szekeres nem engedelmeskedett a megálljt parancsoló közlekedési táblának hétfőn, és az európai útra hajtva autóval ütközött. A balesetet okozó ittas szekeres könnyű sérüléseket szenvedett.

Halálos baleset Ditró közelében
A Gyergyóditró és Gyergyótölgyes közötti Cen­gellér-tető felé hajtott kedd este egy magyarországi autóvezető, felfelé menet azonban szakadékba zuhant. A mentőket a 112-es segélyhívó számon riasztották, ekkor azonban már nem élt a 38 esztendős sofőr. A rendőrségi tájékoztatás szerint a férfi 16 métert zuhant, miután egy bal kanyarban kisodródott és elhagyta az úttestet.

Gázolt és lépett
26 éves csíkszentgyörgyi és 37 esztendős gyer­gyószentmiklósi gyalogost gázolt el szerdán Csíkszeredában, a Tavasz utcában kora hajnalban 20 éves, jogosítvány nélkül hajtó személy. A balesetet követően az autót egy közeli udvarra parkolta, majd eltűnt a helyszínről. Három rendbeli bűntény gyanúja miatt vizsgálat folyik ellene.

„Elhúzták a nótájukat” – verekedtek a kórháznál
Orvosi látleletének kiváltására indult két férfi tegnap reggel a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szomszédságában levő törvényszéki orvostani intézethez, a művelet azonban közel sem bizonyult egyszerűnek: tettlegességig fajult korábbi incidens további érintettjei botokkal, kövekkel felszerelkezve vártak rájuk, újabb orvosi látlelet megelőlegezésének burkolt szándékával. A két romacsoport találkozása mintegy húsz személy tömegverekedésébe torkollott, amelynek a rendőrség és a csendőrség gyorsreagálású egységei vetettek véget. Négy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, 12 előállított személy kihallgatása pedig a késő délutáni órákban is folyamatban volt – tudtuk meg Gheorghe Filiptől, a megyei rendőr-felügyelőség szóvivőjétől. A hepajt három kórházi jármű is megsínylette.

Kovács Hont Imre

A cikk a Hargita Népe április 13-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek