Kék hét – rendőrségi hírek

64

Úton, útfélen, sáncban
Több közúti balesetről is hírt adott Hargita Megye Rendőr-felügyelősége az elmúlt napokban, néhányuk ittas vezetésből kifolyólag történt. Múlt pénteken 36 éves ajnádi gyalogos ittasan autó elé tántorgott és könnyű sérüléseket szerzett magának. Hétfőn 58 esztendős salamási furgonos alkoholtól ihletve kanyarodott erdei útról az 578-as európai útra, de azonnal oszlopnak ütközött. A legsajátosabb mutatvány 31 éves szentsimoni ittas vezetőt dicsér: több mint 60 métert hajtott az úttestet szegélyező betonsáncelemeken, kirándulásának pedig hídfő vetett véget. Az ütközés az út közepére repítette az autót, amelyben ráadásul még egy személy ült. Őt a helyszínre érkező rendőrök csak órákkal később, részegen találták meg. Mindhárom sofőr ellen ittas vezetés gyanújával indult eljárás.
Vasárnap egy 59 éves Vaslui megyei egyén Gyergyó­hollón elaludt a volán mögött, sáncba borulva pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Kedden 33 esztendős kányádi autóvezető sodródott le az úttestről Décsfalva határában, és könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet.

Vaslábi az évszázad betörője
Lopni akart Dánfalván, de az alkohol legyűrte az adrenalint, így belealudt tettébe szombaton egy 18 éves vaslábi tolvajjelölt. A dánfalvi házigazda értesítette a rendőröket a pincébe való behatolásról, azok pedig meglepetten állapították meg, hogy az ismeretlen tettes a helyszínen hagyta a nadrágját, két öngyújtót, egy bicskát és a mobiltelefonját. Mint kiderült, az alkohol annyira magatehetlenné tette, hogy a pincében levetkőzött és elaludt. Semmit nem lopott el, de a kísérlet már elég volt, hogy kiprovokáljon egy bűnüldözési eljárást. Egy nappal korábban egyébként 11 éves kiskorú lopott 1900 lejt és 900 eurót Maroshévízen. A kárvallottnak csak részben tudták visszaszolgáltatni a lopott összeget.

Tíz nap alatt 91 ezer lej
A gazdasági bűntényeket nyomozó rendőri szolgálat az év első tíz napja alatt 28 kereskedelmi egységet ellenőrzött. 29 rendellenességet állapítottak meg, közel 2000 lej értékben foglaltak le javakat, és a bírságok összege eléri a 91 ezer lejt.

Víkendházi tolvajok
36 éves csíkszentléleki férfihoz és élettársához vezettek a szálak többrendbeli lopás kapcsán, a náluk végzett házkutatás pedig igazolta, hogy Büdösfürdőn és Madarason prédáltak különböző javakat négy hétvégi házból. A szerdai házkutatást követően a férfit őrizetbe vették.

Megbánták a figyelmességet
Két ditrói 10 ezer forinttal próbált megvesztegetni egy rendőrt a jogosítványok kibocsátásával foglalkozó közszolgálatnál, kedden. A rendőr visszautasította a dossziéba rejtett borítékot, feljelentést tett, és ez alapján elkapták a tetteseket, akik a sofőrvizsgát sürgették volna meg. Vesztegetés gyanújával eljárás indult ellenük.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek