Kék hét – rendőrségi hírek

Szilveszteri kisvakáció
Megyeszerte több mint 100 rendőr teljesített szolgálatot december 30. és január 2. között naponta, kifejezetten a közbiztonság érdekében – áll a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség tegnapi közleményében. 76 esetben avatkoztak be, 67 alkalommal riasztás nyomán. 35 bűntényt lepleztek le, közülük hat esetben tetten érték az elkövetőket. Szabálysértésért 51 bírságot róttak ki közel 15 ezer lej értékben. Közúti vonalon 38 esetben bírságoltak, és bevontak hét jogosítványt. Mindez azt mutatja, hogy a szilveszteri bűntények és szabálysértések száma csökkenő tendenciát mutat.

Közúti balesetek napja
Számos, sérüléssel járó közúti baleset történt megyénkben múlt csütörtökön. A sort 27 éves ditrói sofőr kezdte meg, aki reggel Szárhegy felől Alfalu irányába haladva a 126-os megyei úton gyorsan hajtott be egy kanyarba és sáncba borult. 32 éves utasa súlyos, ő maga könnyebb sérüléseket szenvedett, emellett 5000 lejes anyagi kár is keletkezett.
Kora délután Szilágy megyei sofőr hajtott parajdi autóvezető járművébe a sóvidéki község Szováta felőli bejáratánál, mivel nem tartotta be a biztonságos követési távolságot. A parajdi autós könnyebben megsérült.
Nem sokkal később 29 éves balánbányai figyelmetlenül kanyarodott balra, egy éppen őt előző szentdomokosival ütközött. Hatéves szentdomokosi kisgyermek és 55 esztendős baláni személy szenvedett könnyebb sérüléseket.
Az esti órákban 22 éves bélbori autóvezető ittasan „parkolt be” egy fundojai ház kertjébe, lebontva a kerítést is. Sérülései miatt először a hévízi, majd a marosvásárhelyi kórházba szállították, itt állapították meg ittas mivoltát is.

Fiatalosan
A székelykeresztúri kórház sürgősségi ügyeletéről értesítették újév napján a rendőrséget arról, hogy egy fiatalt autós baleset nyomán szállítottak kórházba. Mint kiderült, 19 esztendős etédi sofőr Szentábrahám területén elvesztette uralmát járműve felett és sáncba hajtott. Két Maros megyei fiatalnak – 17 és 22 évesek – szerzett ezzel újévi sérüléseket.

Egy karambol, öt sérülés
Bukaresti 67 éves autóvezető éles bal kanyarban megcsúszott kedden, Gyergyóalfaluban, és frontálisan ütközött ditrói sofőr járművével. Két bukaresti és három ditrói megsérült, a balesetet okozó személy kivételével valamennyien huszonévesek.

Kovács Hont Imre

Kapcsolódó cikkek:

14,241RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb