Kék hét – rendőrségi hírek

202

Székely western
Három csíkmadarasi fiatalember – köztük egy kiskorú – rákosi asszony udvaráról múlt pénteken „elkötött” és elvitt egy lovat és egy szekeret, annál az egyszerű oknál fogva, hogy az asszony fia állítólag pénzzel tartozik nekik. A sheriffet helyi lakos riasztotta, és az állítólagos hitelezőknél megtalálták a behajtott javakat. Minősített lopás gyanújával indult eljárás a cowboyok ellen.

Könnyen szerzett pénzből gyors bevásárlás
Ugyancsak múlt pénteken a kora délutáni órákban 8000 lejt lopott ismeretlen tettes Székelykeresztúron egy be nem zárt autóból – jelentette a kárvallott. A rendőrség rövid időn belül rábukkant a 17 éves helyi fiatalra, akinél 5700 lejt találtak meg, továbbá mobiltelefont és Hi-Fi-tornyot, amit a zsákmányolt pénzből vásárolhatott. Első nekifutásra csupán 7500 lejt sikerült visszaszolgáltatni a kifosztott személynek.

Alkoholtól fűtve
Végtelen mennyiségű ittas sofőrt, szekerest, kerékpárost vontak ki forgalomból Hargita megye területén az elmúlt hét nap során. Zömük megúszta baleset nélkül, de nem volt köztük az a 76 éves lövétei férfi, aki múlt pénteken enyhén ittasan a kirulyi úton haladva szekerével hídfőnek ment, ettől pedig leesett a járműről és súlyos sérüléseket szenvedett.
Másnap este 59 éves udvarhelyi biciklis dőlt a járdára 0,91 mg/l-es légalkohol-szinttel. Szintén kórházi ápolást igénylő zúzódásokat szenvedett.
Az autóvezetők közül 52 éves udvarhelyi nyerte el a hét legmerészebb sofőrje címet, aki egy héttel korábban felfüggesztett jogosítványa ellenére 1,23 mg/l-es légalkohol-koncentráció „szellemében” furikázott Fenyéden, hétfőn. Kettős bűntény gyanújával jogi eljárást hozott neki az angyal.

Csúf baleset Szépvíz felé
Faluja, Szépvíz felé hajtott szombat reggel egy 33 éves hölgy, amikor áthajtott a szemből érkezők sávjára, és ez váratlanul érte a szabályosan közlekedő 20 éves gyimesbükki sofőrt: nem tudta elkerülni a balesetet. Az ütközés nyomán súlyos sérüléseket szenvedett a szépvízi sofőr, míg a gyimesbükki könnyebbekkel megúszta.

Kecset: nincsenek előzetesben
Mint arról beszámoltunk, feldühödött falubeliek leromboltak egy romák által jogtalanul lakott házat Kecseten, múlt szombaton. Az elkövetők közül hármat 24 órás őrizet alá helyzetek, de másnap – korábbi értesüléseinkkel ellentétben – mindegyiküket elengedték.

Bepakolás közben elpakoltak
Vasárnap délután élelmiszeri termékeket pakoltak egy udvarhelyi áruházba a beszállítók, ismeretlen tettesek pedig a segítségükre siettek: 1500 lej értékben elvittek az árucikkekből, hogy szegény rakodóknak ennyivel kevesebb dolguk legyen. Azt nem vették számításba, hogy ezzel viszont éppen a rendőrök dolgát gyűjtik meg. Négy gyanúsítottat azonosítottak, hármuknál meg is találták az ellopott termékeket, és a teljes mennyiséget visszaszolgáltatták, így a rakodók mégsem úszták meg a munkát.

A láthatatlan szekeres
Szentegyháza felől Csíkszereda irányába haladva előzésbe kezdett egy 27 éves kézdivásárhelyi autóvezető, vasárnap késő délután. A sötétben nem gondolta, hogy a szemből baktató 38 éves szentegyházi szekeres megvicceli őt: a lómeghajtású jármű egyáltalán nem volt kivilágítva, a sofőr pedig már nem tudta kikerülni, és oldalsó ütközés lett a tréfa csattanója. Egyikük sem fogyasztott alkoholt közvetlenül az utazás előtt, de mindkettejük könnyebben megsérült.

Saját apját verte el
80 éves édesapjának fejére pokrócot dobott és alaposan helybenhagyta őt a vasárnapról hétfőre virradó éjszaka egy 47 esztendős csíkszeredai férfi. Az erőszakos fellépést részben az alkoholos hatás diktálta, az idős embert pedig másnap zúzódásokkal, a fején véraláfutásokkal és törött orrcsonttal szállították kórházba. Az agresszort 24 órára őrizetbe vették.

Meg kellett volna, mégsem állt meg
A Vörösmarty Mihály utcáról úgy tért ki a Brassói útra Csíkszeredában egy 63 éves városbeli sofőr hétfőn, hogy nem állt meg a Stop tábla ellenére. Szabályosan közlekedő 38 éves felsőloki sofőr belehajtott az elsőbbséget megtagadó sofőr autójába, és súlyos sérüléseket szenvedett.

Elsiette
Maroshévíz irányából Borszék felé haladva megcsúszott hétfőn gépkocsijával, ütközött a szemből jövő gyergyóhollói sofőr autójával, majd sáncba borult egy 46 esztendős jászvásári autóvezető. Két utasa könnyebb sérüléseket szenvedett, a többiek ép bőrrel megúszták a találkozást.

Novemberben gázolt, most befékeztek neki
Büntetlenül kóricálhatott mindeddig az a 26 éves ratosnyai autóvezető, aki a gyanú szerint cserbenhagyásos gázoltást követett el november 26-án Maroshévízen, amikor 30 éves helybeli személyt ütött el éjszaka, majd folytatta útját. Kilétére fény derült, az esetet jelenleg is vizsgálják.

Kovács Hont Imre

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.