Kék hét – rendőrségi hírek

79

Előzetesben zsarolásért
Két személy feljelentése alapján indult nyomozás zsarolás gyanúja miatt, és múlt héten tetten érték a gyanúsítottakat. A kárvallottakat intim titkaikkal zsarolták idén ősszel. Az öt személyt tetten érték, azt követően pedig házkutatásokat végeztek: ötöt Csíkszeredában, egyet pedig Kovászna megyében. 1050 lejt és 200 eurót, mobiltelefonokat és egy számítógépet foglaltak le azzal a gyanúval, hogy a zsarolásból származnak. A 18 és 61 év közötti öt személyt előbb 24 órára őrizetbe vették, másnap kettejük – egy férfi és egy nő – ellen 30 napos előzetes letartóztatást rendeltek el, két nőt és egy férfit pedig 60 napra vizsgálati fogság alá helyeztek.

Korán kezdte a szakmát
11 éves maroshévízit gyanúsítanak lopással, miután hozzá vezettek a szálak egy múlt vasárnapi bűntény esetében. Városbeli autóvezető nem zárta be a gépkocsija ajtaját, ezt látva pedig a kiskorú a gyanú szerint kilopott egy övtáskát, benne személyes iratokkal és 200 lejjel. Az elcsent javakat visszaszolgáltatták tulajdonosának, a kiskorú ellen pedig eljárás indult.

Közúti balesetek
Sokaknak okozott bosszúságot az elmúlt napokban a csúszós úttest, a legsúlyosabb balesetek azonban nem ott történtek, ahol a téli karbantartás hiányos: a tragikus két Gyergyó vidéki esetről bővebben beszámoltunk már. Ugyanakkor könnyű sérüléssel járó baleset történt Csíkkozmáson is, vasárnap délután. Csekefalvi 62 éves sofőr a Nemes utcában megcsúszott autójával és frontálisan ütközött a szemből érkező autóval. Utóbbi autó egyik utasa sérült könnyebben. Kedd reggel 30 esztendős csíkszentimrei sofőr sodródott le a csúszós úttestről falujában, és kapunak ütközött. Ő is könnyebb sérüléseket szenvedett.

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.