Kék hét – rendőrségi hírek

85

Gazdasági bűnözőkre járt a rúd
Az elmúlt hétvégén megemelt létszámmal végeztek ellenőrzéseket megyeszerte a gazdasági bűnözésre szakosodott nyomozók. 45 kereskedelmi egységet ellenőriztek, 34 szabálysértést állapítottak meg, amiért összesen közel 114 ezer lej értékben bírságoltak. Továbbá pénzt, élelmiszeri és nem élelmiszeri termékeket foglaltak le 1200 lej értékben. Egy esetben adócsalást is lelepleztek, az érintett cég ellen pedig bűnügyi eljárást indítottak.

Szűk volt az úttest
Kedd este 7 óra körül 21 éves ditrói sofőr csúszott meg autójával Szárhegyen, az úttestet elhagyva pedig felborult. 12 éves utasa könnyebb sérüléseket szenvedett. Nem sokkal később 27 esztendős szucsávai sofőr ütközött hídfővel Parajd területén, a bucsini útszakaszon, és ezzel 29 éves marosludai utasának szerzett súlyos sérüléseket.

Elkapták a „dinoszauruszkő” tolvaját
Október 21-én tűnt el Lázárfalváról az az andezitkő, amely a néphagyomány szerint dinoszaurusz lábnyomot őrzött meg az utókor számára. Úgy tűnik, nemcsak a székely dinoszaurusz hagyott nyomot maga után, hanem az andezit tolvaja is: 42 esztendős tusnádi lakoshoz vezettek ezek a nyomok, akit szerdán azonosított is a rendőrség. Úgy tűnik, udvarának díszévé akarta tenni az andezitet, de lopás gyanújával jogi eljárás indult ellene.

Ittasan az utakon
A hosszú hétvége során négy autóvezetőről derítették ki a rendőrök, hogy alkohol befolyása alatt vezetett. Kettejük alaposan hozzájárult a lebukáshoz: balesetezett.
Kénos és Homoródszentmárton között anyagi károkkal járó balesetet okozott 36 éves székely­udvarhelyi sofőr, 45 éves korondi pedig Felsősófalván koccant gépkocsijával másik autónak, szintén szeszes mámorában. A 20 éves székelykeresztúri és 35 éves ditrói autóvezető baleset nélkül megúszta az italozást követő vezetést. Ettől még bűnügyi eljárás indult ellenük.
Ennél is pikánsabb az a hétfői eset, amikor személyszállító járművek ellenőrzése során ittasan bukott le egy iskolabusz vezetője.
Tegnap kora hajnalban 21 esztendős siménfalvi sofőrt is rajtakaptak ittas vezetésen, Keresztúron.

Gázolások
Mindkét véglete megtörtént a héten a gázolásoknak. Csíkmindszenten hétfőn szabálytalan helyen átkelni akaró 11 éves kiskorút ütött el egy falubelije – és a gyalogos könnyebb sérüléseket szenvedett –, másnap Csíkszeredában a Brassói úton csíkszentkirályi 35 éves sofőr gázolt el egy gyalogost, aki a zebrán próbált átjutni, de végül súlyos sérülésekkel kellett kórházba szállítani. Mindkét esetben gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával indult eljárás.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek