Kék hét – rendőrségi hírek

74

Törvénytelenül az utakon
Az elmúlt hétvégén több részeg sofőr is józanító kúrát kapott a közúti rendőrség munkatársaitól. A madéfalvi 49 éves G. G. 0,80 mg/l-es légalkoholszintet produkált – és számtábla nélkül hajtott –, az 51 éves maroshévízi C. S. jogosítvány nélkül furtikázott, a 24 éves homoródalmási M. A. 0,66 mg/l-es, a segesvári 53 éves P. M. pedig 0,88 mg/l-es alkoholgőzt eregetett. Az 51 esztendős oroszhegyi S. E. hajtási nélkül vezetett be nem jegyzett járművet. Kedden egyébként a 47 éves hévízi T. L. P. is rendőrök hálójába került 1,07 mg/l-es koncentrációval.

Durva megállások
Lekoppant a szeme vezetés közben, és egy hídfő ébresztette fel szombaton azt a fiatal gyergyóremetei sofőrt, aki Gyergyóújfaluban a már említett hídfőről egy kapunak csapódott. A balesetben az autóvezető súlyos sérüléseket szenvedett. Másnap Gyergyószárhegyen motorkerékpáros állt meg egy út menti fában, és zúzódásai miatt kórházi ellátásra szorult. Hétfőn Székelyandrásfalván illuminált állapotban haladó kerékpáros borult fel és szerzett súlyos sérüléseket. Ugyanaznap az 56 éves oroszhegyi K. P. meglehetősen betyár módon szekerezett: 1,31 mg/l-es légalkohol-szintje arról tanúskodott, hogy miután maga felett elvesztette az uralmat, a lovának sem tudott parancsolni, és egy szemből érkező autóba hajtott. A szekér egyik utasa könnyebben megsérült. Szerdán 76 éves fenyédi utas sérült meg, miután szentegyházi autóvezető lesodródott a nedves úttestről és a sáncba „parkolt”.

Kiskorúak sérültek
A 37 éves csíkcsicsói B. R. szekérrel haladva balra kanyarodott hétfő délután a főúton, de nem adott elsőbbséget egy szemből szabályosan érkező motorosnak. A balesetet nem tudták elkerülni, és a motoros meg a lóhajcsár mellett a szekér négy utasa – köztük egy 8 és egy 10 éves csíkszentimrei, valamint egy 2 éves csicsói kisgyermek – is megsérült.

Halálos balesetek
Ditró irányából Szárhegy felé haladva hídfőnek csapódott és felborult egy 43 éves szárhegyi autóvezető szerda délután. Súlyos sérüléseket szenvedett, amelyeket nem élt túl. Ugyanaznap 50 éves udvarhelyi kerékpáros hirtelen fékezés után felborult, és annyira súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállították. A baleset következtében tegnap a kórházban életét vesztette.

Kovács Hont Imre 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.