Kék hét – rendőrségi hírek

68

Négy keréken, két keréken, nulla keréken
Motorkerékpárjával nem tartotta be a követési távolságot és előzésbe kezdve autóba hajtott szombat délelőtt a siménfalvi 21 éves M. Z. Székelyudvarhely és Farkaslaka között. A motorbicikli a sáncban kötött ki, a motoros és az utasa pedig a Székelyudvarhelyi Városi Kórházban, zúzódásokkal. Néhány órával később csatlakozott hozzájuk a 61 éves udvarhelyi M. I., aki városában biciklisként figyelmetlenül kanyarodott balra és elütötte őt egy brassói motorkerékpáros. Kedden ugyancsak az udvarhelyi kórház alkalmazottjainak kezei közé került egy 26 éves székelykeresztúri motoros, aki este 9 óra magasságában kivilágítatlan tehénnel ütközött, amelyet szintén kivilágítatlan gazdája vezetett az út szélén.

Agrárszarkák
A gyergyóalfalvi rendőrségnek hétfőn jelentette a kárvallott, hogy ismeretlen tettes lekaszálta az egyik területét és a mázsányi herével meglépett. A nyomozás során kiderült, a 23 éves falubeli G. L. ékeskedett volna más heréjével. Szerdán azonosították egy múlt heti Tusnád községi lopás elkövetőjét is: a 17 éves B. S. 1 tonna búzát lopott el, de a rendőrök még az értékesítés előtt lecsaptak a terményre. Lopás, illetve minősített lopás gyanújával indult eljárás ellenük.

Kiskorút gázolt
Hajtási jogosítvány nélkül vezetett vasárnap a 28 éves parajdi P. I., amikor elvesztette járműve feletti uralmát, lesodródott az aszfaltról és elütötte az úttest közelében, a házuk előtt levő 4 éves kisgyermeket. A kiskorút kórházba kellett szállítani sérüléseivel, gondatlanságból elkövetett testi sértés és jogosítvány nélküli vezetés miatt pedig eljárás indult a sofőr ellen.

Ittasan az úttesten
Rutinellenőrzés során csípték nyakon a rendőrök vasárnap Felsőboldogfalván a 39 éves székelyudvarhelyi M. D.-t, akiről kiderült, hogy ittasan is volt mersze volán mögé ülni. Nála is bátrabb volt a 45 éves gyimesközéploki T. C. M., aki más kocsiját vezette szerdán ittasan, ráadásul a bevont jogosítványát helyettesítő ideiglenes tanúsítvány is érvényét vesztette.

„Exportőr” fatolvajok
Három falopásról számolt be a héten a megyei rendőrség. Egy ditrói szekeres fafuvaros mellett nyakon csíptek egy baróti és egy Szucsáva megyei fatolvajt is. Utóbbi kettő – az 52 éves V. G. és az 51 éves B. M. – haszonjárművel szállították a fát. …De nem hazáig, mert a szállítmányt elkobozták, a barótit 3000 lejjel, a ditróit és a szucsávait 2-2 ezer lejjel bírságolták.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.