Kék hét – rendőrségi hírek

62

Főszerepet játszott az alkohol
A Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség elmúlt hét napon közzétett híreinek java része ittas sofőrök által okozott balesetekről szól. Múlt pénteken a homoródszentmártoni 35 éves G. L. hívta fel magára a figyelmet bizonytalan manővereivel, szombaton az 58 éves csíkszeredai O. A. ütött ki a helyéből lámpaoszlopot. Ugyanaznap Tusnádfürdőn kínlódott a volánnal a karácsonkői 33 éves A. P., ő ráadásul érvényét vesztett hajtási jogosítvánnyal bukott le. A 61 éves kolozsvári H. P. szintén szeszmeghajtással közlekedve hétfőn borult a sáncba Kobátfalva közelében. Ugyancsak hétfőn a 65 éves parajdi biciklis, D. K. nem állt meg az erre kötelező táblánál és utánfutónak hajtott a kerékpárjával. A székelyudvarhelyi kórházba szállították, de visszautasította a beutalást. Szerdán Varság közelében történt közúti baleset, amelynek során a magyarországi ittas sofőrt műszaki mentés során tudták kiemelni az összetört autóból. A gyimesfelsőloki 59 éves T. A. is kitett magáért: lefordult a szekérről, az aszfaltcsók közben megsebesült, és annyira részeg volt, hogy az alkoholszondát sem sikerült megfújnia. A varsági eset kivételével az említett sofőrök mindegyike – és a kerékpáros, valamint szekeres is – 0,8 mg/l-nél magasabb értékű légalkohol-koncentrációt fújt, így bűnténynek minősül a cselekedetük. A varsági balesetben „csupán” 0,68 mg/l-re futotta.

Csak a sofőr úszta meg
19 éves kézdivásárhelyi autóvezető vesztette el a jármű feletti uralmát és hajtott hídfőnek a 11B jelzésű országúton. Három utasa – 18, 22 és 24 éves kézdivásárhelyi lakosok – sérüléseket szenvedett, a csíkszeredai sürgősségi kórházba szállították őket.

Csíkszeredai gázolások
Hétfőn délelőtt a Kossuth Lajos utca és a Márton Áron utca találkozásának közelében átjárón ütött el egy gyalogost a 32 éves csíkszeredai M. B. Néhány órával később a Nagyrét utca és a Márton Áron utca kereszteződésénél a 33 éves, szintén csíkszeredai S. V. gázolt el 66 éves gyalogost, ugyancsak a zebrán. Egyik autóvezető sem fogyasztott alkoholt az esetet megelőzően, gondatlanságból elkövetett testi sértés okán indult eljárás ellenük.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek