szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Kék hét – rendőrségi hírek

Megkerült tekergő
Egy tizenöt éves maroshévízi kamaszlány elfelejtett szólni vasárnap a szüleinek, hogy nem megy haza. Rosszul tette: az édesanyja ugyanis értesítette a rendőrséget, hogy a lánya eltűnt. A rendőrök néhány óra leforgása alatt megtalálták a lányt Szászrégenben. A kiskorú fiatalt a rendőrök sértetlenül, teljes testi épségben adták át a szüleinek.

Szinkronizált ittasság
Azonos volt a véralkoholszintje a hétvégén ittas vezetésen kapott két sofőrnek: 0,61 milligramm literenként. A rendőrök előbb szombaton este kilenc óra után Korondon fülelték le az alig 26 éves máréfalvi fiatalt. Vasárnap Gyergyószárhegyen egy 51 éves helyi sofőrt kapcsoltak le a rendőrök, aki milligramm pontossággal ugyanazzal a véralkoholszinttel ült volán mögé, mint nála 25 évvel ifjabb kollégája.

Nehéz a papírmunka
Hetven köbméter faanyagot foglalt le a rendőrség Gyergyóremetén. Az egyik fafeldolgozó vállalatnál a cég nem tudta hivatalos iratokkal bizonyítani, hogy törvényesen jutott annak birtokába. Hiányoztak az fa származási helyét igazoló dokumentumok. Ráadásul a rendőrök megállapították, hogy 98,33 köbméternyi fát szállítási engedély nélkül küldtek el a vevőknek. Így az lett a végeredménye az akciónak, hogy 14 500 lej értékű tárolt faanyag mellett a 98 köbméter, több mint 16 ezer lejt érő szállított fát is elkobozták a pórul járt cégtől és két, összesen 30 ezer lejre rúgó bírságot is kiróttak a vállaltra. A cég egyik alkalmazottja is alaposan megjárta. Hétezer lejes bírságot kapott.

A figyelmetlenségnek is ára van
Nem nézett körül elég alaposan induláskor egy 68 éves csíkszentdomokosi sofőr. Gyergyószentmiklósra készült, de csak pár métert tudott megtenni, mert szinte azonnal ütközött egy motorkerékpárral amelyet egy 42 éves sepsiszentgyörgyi férfi vezetett. A balesetben súlyosan megsebesült a motorkerékpár utasa egy 39 éves sepsiszentgyörgyi nő, míg társa megúszta könnyebb sérülésekkel. A rendőrség megállapított, hogy a baleset résztvevői közül senki nem fogyasztott alkoholt, szándékos testi sértés vádjával büntetőeljárást indítottak a figyelmetlen sofőr ellen.

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb