Kék hét – rendőrségi hírek

74

Durva megállás
Múlt pénteken kora hajnalban 19 esztendős maroshévízi autóvezető a maga 0,72 mg/l-es légalkoholszintjével kellőképpen nyeregben érezte magát egy kis autókázáshoz. Egy út széli fásszín megálljt parancsolt neki, de legalább nem sérült meg. 41 éves székelyudvarhelyi „kollégája” századra azonos légalkohol-koncentrációval vezetett másnap, de alig tudott kellemesen elbóbiskolni, máris az útjába állt – ráadásul az úttest másik oldalán – egy fránya villanyoszlop. Nem elég, hogy a sofőr felriadt álmából, de még enyhe sérülések is kizökkentették a lelki egyensúlyból.

Egy sofőr, két koppanás, három bűntény
Enyhén spiccesen, de legalább annyira vakmerően autózott tegnap kora hajnalban Ditró utcáin egy 27 esztendős helyi lakos: még csak jogosítványa sem volt. Egyik kanyar azonban kifogott rajta, és nemcsak egy ház előtt parkoló autót lökött arrébb, hanem még az illető ház kerítését is lebontotta részben. Enyhe sérüléseinek kezelése, valamint biológiai mintavétel okán a Gyergyószentmiklósi Városi Kórházba biztosítottak neki fuvart, három bűntény elkövetésének gyanújával pedig eljárás indult ellene.

Ha már arra tévedt…
Kedd délután gyergyóhollói lokál mosdójába indult egy 21 éves helyi fiatal, pechére azonban a kereskedelmi egység lerakatába toppant, a mosdó szomszédságában. És ha már ott volt, 210 lej értékben elcsent három üveg szeszes italt és meglógott vele. A mámor másnapig tartott: felfedték kilétét és eljárás indult ellene.

„Szesz-izálták”, meglepődött
Bejelentés alapján indultak nyomába a szentegyházi rendőrök egy traktoristának, aki fát szállított hétfő este Lövétén, és nekiment egy szemből érkező autónak, mégis továbbhajtott. Rövid időn belül rátaláltak az 56 éves lövéteire, aki elmondása szerint nem vette észre a másik autóval való nem túl barátságos kapcsolatfelvételt. Valószínűleg hihetünk neki, mert a 0,94 mg/l-es légalkoholszint „felhatalmazza” erre az apró mulasztásra, mindenesetre – nem csak józanítás céljából – eljárás indult ellene.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek