hétfő, november 30, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Kék hét – rendőrségi hírek

Cserbenhagyásos gázolás
Nem árasztotta el a szívét az együttérzés annak az 51 éves székelyudvarhelyi autóvezetőnek, aki vasárnap a déli órákban gyalogátjáró közelében gázolt el 64 éves városbeli nőt a helyi Bethlen Gábor utcában. Az áldozat súlyosan megsérült, a sofőr azonban továbbhajtott. Nemsokára sikerült az azonosítása, és 24 órára őrizetbe vették testi sértés elkövetésének és baleset helyszíne elhagyásának gyanújával.

Többrendbeli bűntény gyanúja miatt előzetesben
A rendőrségnek kedden sikerült előállítania azt a 19 éves csíkszeredai személyt, akit lopás és minősített lopás, rablás és minősített rablás gyanúja miatt immár két hónapja megfigyelnek. A fiatalember feltételezhetően június második felében követte el ezeket a nemesi lélekre nem valló cselekedeteket, sőt az is több mint valószínű, hogy múlt szombaton ő ütött el szekérrel a Somlyó utcában egy 78 éves személyt, akinek esetéről nem értesítették a rendőrséget, csupán a kórházi ellátás során vált nyilvánvalóvá a baleset. A gyanúsítottat előbb 24 órára őrizetbe vették, másnap a csíkszeredai bíróságon úgy döntöttek, hogy 30 napra előzetes letartóztatás alá helyezik minősített rablás és minősített rablási kísérlet gyanúja miatt.

Rossz helyen járt a bevállalós traktorista
Anyagi károkkal járó közúti baleset megoldásán dolgozó rendőrök kezei közé szaladt kedden Gyergyószentmiklóson 23 esztendős helyi betyárember enyhén ittasan, jogosítvány nélkül, forgalomba be nem jegyzett traktorral. Még csak az sem szolgált a javára, hogy azért igyekezett megfelelni bizonyos elvárásoknak, és legalább valami hamis rendszámtáblát odabiggyesztett a járműre. Bűnügyi eljárással próbálják jobb belátásra bírni.

Nem tudták elhallgatni
A Székelyudvarhelyi Városi Kórházból értesítették a rendőrséget, hogy 7 éves korondi kisgyermeket közlekedési balesetben szerzett sérülésekkel kezelnek. Mint a nyomozás során kiderült: a kiskorú biciklivel hajtott Korond egyik utcáján, és szabályosan közlekedő autóval ütközött szerdán a déli órákban. Az autó sofőrjét az esti órákban azonosították és szondáztatták volna, de az visszautasította ezt a törekvést. Meggondolatlanságból elkövetett testi sértés, baleset helyszínének elhagyása, valamint biológiai mintavétel visszautasítása bűntényének gyanújával eljárás indult ellene.

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb