Kék hét – rendőrségi hírek

80

Eddig potyázott
Hűtlen kezelés többszöri elkövetése miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélték azt az 51 éves szucsávai nőt, aki szokást csinált abból, hogy különböző vendéglátóegységeknél megszállt, majd fizetés nélkül meglógott. A büntetésvégrehajtás elől is sikerült meglógnia, és éppen országos és nemzetközi elfogatóparancs elől bújkált múlt csütörtökig. Ekkor azonban Hargita és Szucsáva megyei rendőröknek sikerült kézre keríteniük, és legújabb szállására, a csíkszeredai börtönbe szállították.

Nem aprózta el
Nem is annyira diszkrét alkoholszag csapta meg a rendőröket, amikor Zeteváralján forgalomba be nem jegyzett moped vezetőjét igazoltatták hétfő este. A 42 éves zetelaki férfi ráadásul semmiféle jogosítvánnyal sem rendelkezett, 1,27 mg/l-es légalkohol-koncentrációja viszont magyarázatot adott a bátorságára. Három bűntény gyanújával indult eljárás ellene.

Legalább megpróbálta
Az elmúlt hét nap során a megye területén több közúti baleset is történt – főként Csíkszeredában és környékén –, ezek némelyike könnyebb sérülésekkel járt. Az egyik legérdekesebb „szereplő” ugyanakkor nem okozott balesetet, csupán némi meglepetést a szerdán kora hajnalban járőröző rendőröknek: a Fürdő utcából a Brassói útra hajtva hirtelen az autóparkba hajtott, majd kiugrott a járművéből, átszaladt a vasúton, majd futott tovább a mezőn. A rendőrök a nyomába eredtek, és nemsokára nyakon is csípték. Csíkszentlélek községbeli 18 éves fiatalt köszönthettek a személyében, aki nem tagadta, hogy sörözgetett kicsit, és még hajtásija sincs. Valószínűleg rosszuleshetett neki a kijózanodás, mert bűnügyi eljárás indult ellene.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek