Kék hét – rendőrségi hírek

170

Nem ússza meg a börtönt
A Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség körözött személyek után kutatott a Csíki-medencében az elmúlt időszakban. A nyomozások legfontosabb eredménye, hogy megtaláltak egy 30 éves csíkkozmási férfit, akit a Hargita Megyei Bíróság gyilkossági kísérlet miatt 11 év letöltendő börtönbüntetésre ítélt korábban. Az elítéltet már átadták a csíkszeredai büntetés-végrehajtási intézetnek.

Ittasan kóválygott az út közepén
Egy magyarországi 28 éves férfi gázolt el a Szentábrahám községhez tartozó Gagy bejáratánál egy 73 éves helyi lakost. Az idős férfi ittas állapotban volt, és az út közepén tántorgott, amikor baleset érte, sérülései azonban nem súlyosak. Az autót vezető férfi nem fogyasztott alkoholt, mielőtt a volán mögé ült.

Baleset után elhagyták az autót
Múlt szerdán értesítették a zetelaki rendőrséget, hogy egy megrongálódott autó található a víztározó közelében. A helyszínre múlt pénteken szálltak ki a rendőrök, a láthatóan balesetet szenvedett gazdátlan autónak eltávolították a rendszámtábláit is. A rend őrei nyomozásba kezdtek, hogy kiderítsék, mi történt az autóval, és még aznap megtalálták azt a 28 éves székelyvarsági férfit, aki bevallotta, hogy a járművet vezette. Az esetet súlyosbítja, hogy a férfinek nincs jogosítványa, ezért a vétkéért indult eljárás ellene.
Hasonló eset történt vasárnap a Csíkrákoshoz tartozó Göröcsfalván: egy 17 éves fiatal Csíkszentmihály felé tartott egy autóval, amikor az egyik éles kanyarban lesodródott az úttestről, és az árokban kötött ki. A fiú elhagyta a baleset helyszínét, a rendőrök azonban megtalálták és eljárást kezdeményeznek ellene jogosítvány nélküli vezetés vádjával.

Lezuhantak részegen a szekérről
Egy csíkkozmási 56 éves férfi múlt vasárnap lovas szekerével haladt a falu között, amikor elveszítette egyensúlyát és az úttestre zuhant. Az ittas állapotban lévő férfi az esés következtében meg is sérült. Gondatlanságból elkövetett testi sértés az ellene felhozott vád.
Hasonlóan járt egy 41 éves etédi férfi is hétfőn, aki szintén ittasan ült a szekerére, és így haladt a falu között, amikor egy út szélén parkoló autónak ütközött a járművével. A helyzetet tetézte, hogy a „karambol” következtében a férfi az úttestre zuhant a szekérről. A helyszínre érkező rendőrök 0,71 mg/l légalkohol-szintet mértek a leheletében. Gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával vizsgálódnak ellene.

Ittasan vezetett az idős asszony
Maroshévízen rutin forgalomellenőrzés során füleltek le a rendőrök egy helybéli 70 éves asszonyt, aki ittasan vezetett a város egyik főutcáján. A nő leheletében 0,47 mg/l légalkohol-mennyiséget mértek, amelyet követően kórházba szállították vérvételes alkoholvizsgálatra. Az asszony ellen ittas vezetés gyanújával indult eljárás.

Anyai gondatlanság?
Múlt vasárnap késő este értesítette a rendőrséget egy 28 éves csíki anya, hogy nem találja a hatéves kisfiát. Amint a rendőrség kiderítette, a gyermek az segélykérő hívás előtt 12 órával már eltűnt, de a nő csak akkor hívta őket, amikor már besötétedett. A kisfiút néhány perc keresés után az egyik nagynénje lakásán találták meg sértetlenül, sőt kiderült, hogy az elmúlt fél napot végig ott töltötte.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek