Kék hét – rendőrségi hírek

103

Illegálisan szállították a fát
Több illegális fafuvarozót is tetten értek a Hargita megyei rendőrök a hét folyamán. Előbb április 8-án a gyergyócsomfalvi és gyergyóditrói rendőrség közös járőregysége kapott rajta 28 éves gyergyóalfalusit, hogy fuvarlevél nélkül megközelítőleg 5 köbméter tűzifát szállít. Még ugyanaznap Gyergyószárhegyen gyergyószentmiklósi rendőrök kaptak el egy 27 éves és egy 40 éves férfit, a két csíkszeredaival egy-egy lovas szekéren szállított 1,19, illetve 2,24 köbméter fát. Fuvarlevelük egyiküknek sem volt. A rendőrök mindhárom esetben elkobozták a fát, a kirótt bírságok összege pedig eléri a 15 ezer lejt. Két nappal később Vaslábon 44 éves gyergyóújfalusit kaptak azon, hogy kisebb teherautónyi tűzifát szállít szintén szállítási irat nélkül. A faanyagot elkobozták és 5000 lejes bírságot róttak ki a sofőrre.

Megverte az édesanyját
Megverte saját 82 éves édesanyját egy 50 éves gyergyóditrói férfi. Az idős hölgyet sérülései miatt április 9-én a gyergyószentmiklósi városi kórházba szállították, majd értesítették a rendőrséget. A rendőrök előzetes nyomozati eredményei szerint az áldozatot saját otthonában érte a támadás. A fia ököllel ütötte a fejét és a bal lábszárát is. A férfi ellen családon belüli erőszak gyanújával folyik bűnügyi eljárás.

Figyelmetlenség miatt bukott le
41 éves felsőboldogfalvi férfi nem vette észre a jobbrahajtást kötelező táblát, miközben éppen kihajtott egy parkolóból Székelyudvarhelyen. A rendőrök azonnal megállították, ellenőrizték és kiderült, nemcsak szabálytalanul közlekedett, de ivott is. Legalábbis a szonda literenként 0,60 milligrammos véralkoholszintet mért nála. A rendőrök ezért a székelyudvarhelyi kórházba kísérték vérvételre. Ügyét a székelyudvarhelyi bíróságon fogják tárgyalni.

Nem figyelt, elsodort egy gyermeket
Megúszta könnyebb sérülésekkel a nyolcéves újszékelyi gyermek, akit április 8-án 54 éves felsőboldogfalvi sodort el autójával. A gyermek játék közben szaladt ki hirtelen az úttestre, amikor a jármű elsodorta. A rendőrség ugyanakkor megállapította, hogy a sofőr nem fogyasztott alkoholt. Ettől függetlenül meggondolatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával nyomozás folyik ellene.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek