Kék hét – rendőrségi hírek

78

Messziről jöttek autórongálása
Egy Kolozs és egy Bihar megyei fiatal rongált meg egy autót a február 20-ról 21-re virradó éjszakán Székelyudvarhelyen, az okozott kár értéke megközelítőleg 100 lej. A Hargita megyei rendőrség ötnapos nyomozás után kerítette kézre a vandál fiatalokat. A rendőrök február 26-án azonosították a feltételezett elkövetőket, T. A. 19 éves, a Kolozs megyei Szászfenesről érkezett a székely városba, társa M. A. 25 éves és a Bihar megyei Margittán él. A két fiatal egy ablaktörlőt és a kerekek szelepsapkáit rongálta meg. A rendőrség folytatja a nyomozást, feltehetően rongálás vádjával állítják a székelyudvarhelyi bíróság elé.

Csempészett árut találtak
Alig három nap leforgása alatt 25 liter alkoholt és 1060 szál cigarettát kobozott el a Hargita megyei rendőrség legutóbbi gazdasági ellenőrzéseik alkalmával. Az elkobozott italok értéke 460, a cigarettáé pedig 850 lej volt. Pár nappal korábban pedig 137,5 kilogramm húst is elkobozott a rendőrség. Az ellenőrzések során ezúttal csempészárut kerestek és találtak a rend őrei, illetve a sertéspestis megelőzését szolgálta az akció. Ami a sertéshúst illeti: megyeszerte összesen 49 ellenőrzést hajtottak végre és nyolc bírságot róttak ki, összesen 35 ezer lej értékben. Az elkobozott 137,5 kilogramm hús értéke pedig 2896 lejre rúg.

Átverte a pincérnőket, elfogták
800 lejjel becsapott két pultost Parajdon és Felsősófalván egy poétikusan ifjú, 21 éves srác február 19-én, néhány nappal később, 25-én a Hargita megyei rendőrség megtalálta és azonosította a szatmárnémeti illetőségű S. T-t. A fiatal férfi azt a trükköt alkalmazta, hogy besétált a kocsmába és közölte, hogy játszani szeretne az egyik játékgépen, majd megkérte a pultost, váltson fel neki ezer lejt száz- és tízlejes címletekbe, mert nála csak öt darab kétszáz lejes bankó van. Később meggondolta magát és visszakövetelte az öt darab kétszáz lejest, igen ám, de csak 600 lejt adott vissza. Ezzel a módszerrel összesen 800 lejt sikerült kicsalnia az eladókból.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek