Kék hét – rendőrségi hírek

68

Autólopási kísérletek
Múlt pénteken Székelykeresztúron 18 esztendős rugonfalvi fiatal próbált meg elkötni egyik udvarból egy autót, közben „felöklelt” két másikat. Minősített lopás kísérletének és rongálásnak gyanújával eljárás indult ellene.
Bohózatba illő jelenetet rendezett 20 éves botcsinálta vaslábi autóvezető Csíkszeredában, szombat este. Az anyósülésről átmászott a volán mögé – mialatt az autó tulajdonosa vásárolt az egyik áruházban –, és meglógott a járművel. Azazhogy meglógott volna, csakhogy először padlógázzal egy parkoló autóba rohant bele, majd ripityára tört egy szelektív hulladékgyűjtő harangot, ezt követően a szomszédos benzinkút kerítését is leselejtezte, majd amikor nem tudott továbbhaladni az autóval, elszaladt a helyszínről. A számítógépes játékokból ismert jelenet elkövetőjét másnap reggel csípték nyakon, az autó tulajdonosa csak becenévről ismerte őt. Ez már elég volt az előállításához, és mivel jogosítvánnyal sem rendelkezik, kettős bűntény gyanújával kacagtatja magát.

Gázolás súlyos sérüléssel
Múlt pénteken Csíkszeredában, a Kossuth Lajos utcában zebrán akart átkelni 49 esztendős csíkszentgyörgyi lakos, 25 éves balánbányai sofőr azonban megakadályozta ebben. A gázolás során a gyalogos súlyosan megsérült.

Közúti balesetek: halálos kimenetelűre is volt példa
Múlt szombaton reggel 68 éves ónfalvi sofőr Szépvíznél a szemből érkezők sávjára sodródott és 58 éves szépvízi autóvezető járművével ütközött. A balesetet okozó sofőr súlyosan, az ártatlan könnyebben megsérült.
Vasárnap délben Borszéken egy autós letért volna balra a Hévízi útról, de közben egy nyerges vontató – tiltott helyen – az előzésébe kezdett. A balesetet nem tudták elkerülni, a vontató a sáncba repítette a kisautót, amelynek az anyósüléséről kiesett a biztonsági övet nélkülöző utas, és könnyebb sérüléseket szenvedett.
Kedd este Csíkszentdomokos területén ditrói és salamási autóvezető ütközött előbbi gyorshajtása miatt. A balesetet okozó sofőr könnyebb sérüléseket szenvedett.
Ugyanaznap tragikus végkimenetelű baleset történt a Kalondán. Kézdivásárhelyi sofőr a haszongépjárművével kisodródott egy kanyarban és tehergépkocsival ütközött. A furgon 35 esztendős sofőrje könnyebben sérült, 38 éves marosvásárhelyi utasa súlyosan, az 58 éves székelyudvarhelyi utas viszont életét vesztette.

Rendőrkézen a keresztúri gyilkos
Hargita, Maros, Kovászna és Brassó megye rendőreinek együttműködésével sikerült elkapni azt a férfit, aki január 19-én Székelykeresztúron betört egy 94 éves férfi és 85 éves felesége lakásába, mindkettejüket súlyosan bántalmazta, majd 30 ezer lejjel továbbállt. Ismeretlen tettes ellen eljárás indult, február 5-én pedig a bűntényt kiterjesztették gyilkosságra is. A Siménfalva községbeli 34 esztendős gyanúsítottat szombat reggel Brassóban fogták el, először 24 órára őrizetbe vették, majd elrendelték 30 napos előzetes letartóztatását. Amíg elfogták, addig öt házkutatást is végeztek.

Átjöttek lopkodni
Gyergyószentmiklósi áruház őrző-védői értesítették a rendőrséget kedden egy 40 éves karácsonkői (Piatra Neamț) tolvaj miatt, aki több terméket is fizetés nélkül vitt volna el az üzletből, 173 lej értékben. Mint a helyszínen kiderült: két városbelije – 42 éves férfi és 24 éves nő – várta őt a parkolóban, az autónak a csomagtartójában és a hátsó ülésén pedig további, összelopkodott termékek sorakoztak: edények, evőeszközök, élelmiszerek, cipők. Lopás gyanújával eljárás indult mindhármuk ellen.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek