Kék hét – rendőrségi hírek

75

Illegális fafuvarozás
Több illegális fafuvarozót bírságolt meg a Hargita megyei rendőrség az elmúlt hét folyamán. Előbb február 5-én Korondon a helybeli V. Z. 38 éves sofőrt kapták rajta, hogy mindenféle kísérőirat nélkül szállított mintegy egy köbméter fát. Ugyanezen a napon Csíkszentléleken a 72 éves S. E. járt pórul hasonló módon. Ő egy kevéssel több, 1,2 köbméter fát fuvarozott bármilyen hivatalos okmány nélkül. Egy nappal később rajtakapta a gyergyószárhegyi rendőrség a 44 éves gyergyóalfalusi F. L-t amint éppen megfelelő kísérő dokumentumok nélkül szállított megközelítőleg egy köbméter fát Borzont környékén. Mivel sem az áru származási helyét igazoló dokumentummal, sem szállítási engedéllyel nem rendelkezett a sofőr, az árut elkobozták. Mindhárom esetben 5000 lejes bírsággal büntették a törvénybe ütköző cselekedetet.

Csíkszeredai üzletből lopott, lebukott
Hétszáz lejt lopott el a székelyudvarhelyi R. L. egy csíkszeredai üzletből, a helyi rendőrséget február 4-én délután fél négy után tíz perccel riasztották a 112-es segélyhívó számon. A rendőrség kiszállt a helyszínre, megállapította, hogy 700 lejt elloptak, majd viszonylag rövid idő alatt azonosította és elfogta a mindössze 18 éves tolvajt, aki beismerte tettét. A rendőrség folytatja a nyomozást, hogy kellőképpen dokumentálják a bűncselekmény részleteit, illetve megpróbálják visszaszerezni az eltulajdonított hétszáz lejt.

Részegen balesetet okozott, lelépett, elfogták
Részegen anyagi károkkal járó közúti balesetet okozott Gyergyószentmiklóson a 28 éves S. Z., aki a baleset után egyszerűen kiszállt az autójából és hazasétált. Az alkoholteszt eredménye szerint a sofőr véralkoholszintje elérte a literenkénti 0,52 milligrammot, ezért a rendőrök a gyergyószentmiklósi városi kórházba kísérték, ahol biológiai mintát vettek tőle. Ittas vezetésért büntető eljárás indult ellene, ügyét a gyergyószentmiklósi bíróságon tárgyalják majd.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek