Kék hét – rendőrségi hírek

82

Elkobzott lejárt élelmiszerek
Mintegy 170 kilogramm lejárt élelmiszert koboztak el Csíkszeredában a Hargita megyei rendőrök a Hargita Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság közösen lebonyolított ellenőrző akciójukat követően. A rendőrök két üzletet ellenőriztek, amelynek során olyan termékeket találtak, amelyeken fel sem volt tüntetve a lejárati határidő, vagy ha mégis, akkor a határidő már lejárt, sőt olyan is volt, hogy meghamisították a lejárati határidőt. Öt bírságot is kiróttak a két üzletre összesen 31 500 lej értékben.

Tolvajt fogtak Szépvízen
Egy 84 éves, szépvízi öregasszony több mint kétezer lejes megtakarítását lopta el a G. O. 19 éves falustársa. A rendőrök azonban a nyomozás során megtalálták az elkövetőt, sőt az ellopott 2100 lejt is, a teljes összeget vissza tudták szolgáltatni a megkárosított B. E-nek. A nyomozást minősített lopás gyanújával folytatja a rendőrség, az ügyet a csíkszeredai bíróság fogja tárgyalni.

Pórul járt ittas sofőrök
Három ittas sofőrt fogott két nap leforgása alatt a Hargita megyei rendőrség Székelyudvarhely és Csíkszentkirály környékén. Először a 45 éves, gyergyóalfalusi H. A.-t állították meg a rendőrök Székelyudvarhelyen, a Bethlen Gábor utcában alig félórával éjfél előtt literenként 0,67 milligramm véralkoholszintet mértek nála. A 26 éves szentsimoni S. Z.-nek ennél kevesebb, literenként 0,48 milligramm véralkoholszintet mutatott ki a szonda, de ő is pórul járt, őt január 27-én kora hajnal, 1:10-kor kapták ittas vezetésen a rendőrök Csíkszentkirály község területén. Később Székelyudvarhelyen, 17:55-kor állították le a rendőrök a helybeli H. C.-t, akinél literenkénti 1,11 milligramm véralkoholszintet mértek. Vesztét az okozta, hogy szabálytalanul, a záróvonalat átlépve előzött a Bethlen Gábor utcában.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek