Kék hét – rendőrségi hírek

36

Lecsaptak az illegális fenyőfa-kereskedőkre
430 bírságot rótt ki összesen 370 ezer lej értékben illegális fenyőfa-kereskedésért a Hargita Megyei Rendőrség a karácsonyt megelőző időszakban. Közlésük szerint novembertől kezdve egészen karácsonyig 246 akciót hajtottak végre, ezek közül 206 közúti ellenőrzés volt, 24 alkalommal az erdészeteknél vizsgálódtak, emellett tizennyolcszor a piacokat is ellenőrizték a belügyminisztérium többi illetékes hatóságával közösen. Összesen 21 törvényszegésre derült fény az ellenőrzések során. A fent említett bírságok mellett 194 fenyőt, mintegy 170 köbméter faanyagot, továbbá láncfűrészeket és fejszéket kobozott el rendőrség.

Illegálisan szállították a fát, lebuktak
Összesen 2,5 köbméter faanyagot kobozott el a rendőrség december 23-án Gyergyó­szentmiklóson és Székely­keresztúron, amiért 8000 lej bírságot róttak ki. Előbb a gyergyó­szentmiklósi rendőrség járőre kapcsolta le a 40 éves helyi férfit, aki a 12/C jelzésű országúton szállított faanyagot fuvarlevél és az áru származási helyét igazoló dokumentum nélkül. Ugyanezen a napon a székelykeresztúri rendőrség lecsapott egy 29 éves székelykeresztúrira, az ő esetében a kihágás valamivel enyhébb, ugyanis volt kísérőlevele, csak épp lejárt már a határideje.

Jogosítvány nélkül okozott balesetet
Balesetet okozott egy 23 éves salamási férfi, aki jogosítvány nélkül vezetve személygépkocsiját Gyergyóvárhegy és Kalnács között frontálisan ütközött a szabályosan közlekedő, 52 éves maroshévízi sofőr vezette autóval december 24-én. A balesetben a vétlen sofőr és 68 éves utasa könnyebben megsérült.

Részeg sofőrt fogtak Székelyszenterzsébeten
Ittas sofőrt fogott a rendőrség december 26-án Székely­szenterzsébeten. A 38 éves újszékelyi férfinél literenkénti 0,51 milligramm véralkoholszintet mértek, amely javában ittas állapotnak felel meg. A pórul járt sofőrt a székelykeresztúri egészségügyi központhoz kísérték, ahol vérmintát vettek tőle, ezt követően bűnvádi eljárás indul ellene a székelyudvarhelyi bíróságon ittas vezetésért.

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek