Kedves olvasó!

98

Hargita, 1968. február 23., péntek, Vezércikk

Hargita megye szorgalmas embereihez, a kommunistákhoz és a párton kívüliekhez, a munkásokhoz, a földművesekhez és az értelmiségiekhez, a lelkes ifjakhoz és az érett felnőttekhez, a vidék székely, román és más nemzetiségű dolgozóihoz – olvasóinkhoz intézzük első szavunkat, őket köszöntjük mélységes tisztelettel.
Szeretnénk olyan kitartóan és eredményesen munkálkodni, mint a baláni, vlahicai és parajdi bányászoknak, a maroshévízi, gyergyói, csíki és székelyudvarhelyi erdőkitermelőknek, a földek művelőinek, iskoláink oktatóinak, egészségünk őreinek legjobbjai.
Hűségesen fogjuk szolgálni pártunk, a Román Kommunista Párt bölcs politikáját és következetesen fogunk harcolni az írott szó fegyverével e politika életbe ültetéséért. Azért, hogy a Szocialista Románia és annak népe mind megtisztelőbb, megbecsültebb helyet, rangot vívjon ki magának öreg Terránk népei nagy családjában, hogy ezt a rangot a mi vidékünk lakóinak mind kiemelkedőbb tettei is fémjelezzék.
Becsületbeli, lelkiismereti kötelességünknek tartjuk agyunk és szívünk minden sejtjével, írótollunk minden vonásával a román nép és a vele szoros egységben, testvériségben élő nemzetiségek barátságának igaz, nagy ügyét szolgálni.
Lapunk hasábjain helyet kívánunk biztosítani minden olyan írásnak, amely elősegíti, hogy erőteljesebben buzogjanak e vidék művelődési, szellemi kincseinek kristálytiszta forrásai. Szócső szeretnénk lenni, amely erőteljes hangon zengi a pártos közvéleményt.
A Hargita megyei pártbizottság és néptanács sajtószerveként, testvérlapunkkal, az Informația Harghitei-jel azon fogunk munkálkodni, hogy rendszeresen tájékoztassuk olvasóinkat az ország és megyénk legfontosabb eseményeiről, valósághűen tükrözzük e vidék gazdasági, társadalmi és művelődési életének leglényegesebb kérdéseit.
Olvasóink, önkéntes munkatársaink támogatásával, mint jelenkorunk szerény krónikásai így akarjuk szolgálni Hargita megye gyorsabb ütemű fejlődését, iparosítását, dolgos népe életszínvonalának növekedését, a párt és a nép legszentebb ügyét, az egész haza, a szocialista Románia további felvirágzását.
A Hargita napilap szerkesztősége nevében,

Albert Antal, főszerkesztő

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek