Kátyúznak Csíkszeredában

74

A múlt héten elkezdte az útkarbantartó munkálatokat a városi önkormányzat, a hivatal munkatársai felmérték a megyeközpont úthálózatának állapotát, és ahol szükséges, hidegaszfalttal tömik be a kátyúkat. Az időjárás függvényében folytatják a hidegaszfaltozást a következő időszakban is – tájékoztatta lapunkat Xantus Alfonz, a Városháza útkarbantartási irodájának munkatársa.

Enyhébb volt a tél, a várhatónál kevésbé rongálta meg Csíkszereda utcáit. Hidegaszfalttal „foltozzák” a gödröket Fotó: László Róbert
Enyhébb volt a tél, a várhatónál kevésbé rongálta meg Csíkszereda utcáit. Hidegaszfalttal „foltozzák” a gödröket Fotó: László Róbert

Az önkormányzat munkatársai folyamatosan ellenőrzik a csíkszeredai polgármesteri hivatal ügykezelésében lévő utak és járdák állapotát – közölte érdeklődésünkre Füleki Zoltán. Az alpolgármester szerint a megyeközpont úthálózatának állapotáról naprakész információval rendelkezik a hivatal, a téli hónapok alatt megrongálódott útszakaszok feltérképezésében pedig nagy segítséget jelentenek a lakossági bejelentések is. – Az enyhe téli időjárásnak köszönhetően az utak burkolata nem károsodott olyan mértékben, mint azt az előző években tapasztaltuk – jelezte Füleki.
Az önkormányzat útkarbantartó osztályának munkatársa szerint a hivatal már a múlt héten elkezdte az utak kátyúzását, hidegaszfalttal korrigálták a hibákat a Nárcisz, Lendület és Pacsirta sétányokon, dolgoztak az elmúlt napokban a Tudor Vladimirescu lakótelepen, a Fenyő utcában, a Hunyadi János utcában, illetve Taplocán.
– A következő napokban az időjárás függvényében folytatjuk a munkálatokat a Kossuth, a Sadoveanu, a Jegenyék, a Haladás és a Decemberi forradalom utcákban, valamint hidegaszfalttal tömjük be a gödröket a Nagyrét és a Stadion utcákban is – részletezte Xantus Alfonz.
A polgármesteri hivataltól kapott információink szerint elkezdődött ugyanakkor a közbeszerzési eljárás azoknak az utcáknak a felújítására, ahol nagyobb beruházást tervez idén az önkormányzat, mint a Tanorok és a Kájoni János utcák, illetve a szécsenyi és a csibai útszakasz.
– Különbséget kell tennünk a javítási-karbantartási, illetve a beruházási munkálatok között. Utóbbiak esetében közbeszerzési eljárást vagyunk kötelesek kiírni, értelemszerűen csak annak a sikeres lezárása után kezdődhetnek el a munkálatok az említett utcákban – tette hozzá Füleki Zoltán.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek