Katonanóta- találkozó

102

Népes Hargita megyei részvétellel szervezik meg a hét végén a háromszéki Csernátonban az I. Székelyföldi Huszár- és Katona-nóta Találkozót.

A hét végén Csernátonban, az Ika vára tövében felállított színpadon mutatják be katonadalokból és huszárnótákból válogatott műsorukat a I. Székelyföldi Huszár- és Katonanóta Találkozó résztvevői – tájékoztatott a szervező intézmények és közéletek – Csernáton Község Polgármesteri Hivatala, a csernátoni Háromszéki MÁRA Szociális és közművelődési Egyesület, a Pakó András Férfidalcsoport és a Pántlikácska Ifjúsági Néptánccsoport, valamint a szentivánlaborfalvi Székely István Dalkör – nevében Ágoston József.
A rendezvény zászlófelvonással és koszorúzással, a himnuszok eléneklésével kezdődik a Csernáton központjában emelt emlékműnél déli 12 órakor. 2-től a Csiporkázó Játszóházban szórakozhatnak gyermekek az Ika váránál felállított színpadnál. A találkozó ünnepélyes megnyitója du. 4 órakor kezdődik, majd este 10-ig sorra mutatják be az alkalomra válogatott repertoárjukat a részt vevő kórusok. Húsz kórus jelezte részvételét a rendezvényen, köztük Hargita megyéből a Székelyudvarhelyi Székely Férfidalárda, s Csíkcsicsói Dalcsoport, a Gyergyószentmiklósi Ipartestület Férfikara, a Szentegyházi Huszárok, a Csíkborzsovai Férfikórus és a Madéfalvi Dalkör.
A rendezvény fővédnöke Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.