2021, január 18, hétfő.

Karnyújtásnyira a bajnoki cím

Másodjára is szikrázó meccset játszott a Csíkszeredai Imperial Wet és a Galaci United a román teremlabdarúgó bajnoki döntőben. Az extemesvári légió által a hátán vitt csíki csapat ezúttal is nyerni tudott és meccslabdához jutott. A soron következő három meccsből egyet kell már „csak” nyernie a bajnoki címhez. Nem lesz könnyű.

Rakics két góllal is hozzájárult csapata sikeréhez Fotó: László F. Csaba

Közel telt ház előtt rendezték a teremlabdarúgó bajnoki döntő második meccsét Csíkszeredában, ahol az Imperial Wet és a Galaci United feszült egymásnak másodjára is két nap leforgása alatt. A Cosmin Gherman dirigálta hazai alakulat jobb passzban várhatta az összecsapást, hiszen előző este büntetőkkel megszerezték a döntő első győzelmét, amely nagyon fontos volt.
Az egy nappal korábbi lendületet vitte a játéktérre a csapat, és némi tapogatózó játék után a 3. percben Ovszianyikov máris kihagyhatatlan helyzetbe hozta Rakicsot, és a szerb válogatott nem is hibázott. Támadásban maradt az Imperial, de Cr. Matei a kapufát találja el, akárcsak a túloldalon Mimi Stoica. Egy percre rá a Bondar–Deco–Rakics háromszögezés után utóbbi löketét védte hatalmas bravúrral Wellington, hogy pár másodpercre rá Ovszianyikov lövésével szemben tehetetlen legyen. A meccs egyre szikrázóbb lett, röpködtek a sárgalapok mindkét irányban és a belépők is egyre keményebbek lettek. Ezt a galaciak érzik meg leghamarabb, hiszen a 10. perc elején már öt csapathiba állt a nevük mögött. Ezt viszont az Imperial már nem tudta kihasználni, alkalma sem volt. A vendégek hamar vészkapus-taktikára váltottak, de helyzetekig nem jutottak. Sőt a 18. percben Rakics az üres kapuba passzolt. Az öröm nem tartott sokáig, hiszen Fl. Ignat hamar szépített. A félidőt pedig egy Szőcs László-ziccer zárta le.
A második félidő egy hatalmas csíki helyzettel indult: Rakics beadását Ovszianyikov a kapufára lőtte. A vendégeken viszont látszott, hogy határozottabban jöttek ki az öltözőből és Crăciun egy eladott labdából hamar szépíteni is tudott. Őrült oda-vissza foci kezdődött. Előbb Szőcs László rövidre tartó lövését szedte ki Wellington, hogy majd a csíki kapus, Lopez, percei következzenek, aki bravúrt bravúrra halmozott. A nyomás viszont egyre lankadt, ahogy az akciók száma is. Mezőnyjáték folyt a pályán. Mindkét csapat keményen dolgozott a pálya minden centiméteréért. Az Imperial remekül védekezett, ám a kontrák nem igazán értek célt. A 36. percben riadót fújtak a vendégek. Előbb Mimi Stoica löketénél volt éber Lopez, majd jött a vészkapus-taktika. A Cosmin Gherman által felkészített csapat viszont remekül védekezett, lövéshez sem jutottak a vendégek három és fél perc alatt. Ez pedig azt jelentette, hogy a csíki csapat második meccsét is behúzta, és már „csak” egy sikerre vannak az óhajtott bajnoki címtől.

Teremlabdarúgó bajnoki döntő, 2. mérkőzés
Csíkszeredai Imperial Wet – Galaci United 3–2 (3–1)
Gólszerzők: Rakics (3., 18.), Ovszianyikov (6.), illetve Fl. Ignat (18.), Craciun (22.).
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 az Imperial javára.

A döntő további műsora
3. mérkőzés, május 20.: Galaci United – Csíkszeredai Imperial Wet (18.45).
4. mérkőzés, május 21. (ha kell): Galaci United – Csíkszeredai Imperial Wet (18.45).
5. mérkőzés, május 26. (ha kell): Csíkszeredai Imperial Wet – Galaci United.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,316RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb