Karda Oszkár kupagyőztes

162

Kézdivásárhely adott otthont január 18–21. között a műkorcsolya Románia-kupa küzdelmeinek. Az ország minden műkorcsolyaklubja részt vett a viadalon, amelyet mind a fiúknál, mind a lányoknál hét kategóriában tartottak. Karda Oszkár a cubs kategóriában elhódította a Románia-kupát.

Karda Oszkár az első helyen zárt

Remek körülmények között tartották meg január 18–21. között a műkorcsolya Románia-kupa küzdelmeit a kézdivásárhelyi műjégpályán. A nemrég átadott létesítményben nemcsak a jégfelület volt kiváló a versenyzésre, hanem a szervezők is kitettek magukért, hogy a bírókat, illetve a közel száz résztvevőt a lehető legjobb körülmények között kiszolgálják. A versenyen az ország összes műkorcsolyaklubja részt vett, Hargita megyéből az ISK Csíkszereda, a Sportklub Csíkszereda és a Felcsík SK sportolói álltak rajthoz és két éremmel tértek haza.
A legnagyobb sikert Karda Oszkár érte el, a Felcsík SK sportolója a cubs kategóriában hódította el a Románia-kupát. Az ifjúsági lányok kategóriájában az ISK Csíkszereda versenyzője, Andreea Ureche a harmadik helyen zárt.
A legnépesebb kategória a Novice A volt, ahol tizenkét csíki sportoló indult. A fiúknál Tulit Lehel (Sportklub) az ötödik helyen zárt, míg a lányok versenyén Bere Larisza az 5., Antal Bernadett (mindketten ISK) a 7., Bartalis Hajnalka (Sportklub) a 9., Gábor Bernadett a 10., Ráduly Réka (mindketten ISK) a 11., Csíki Tünde (Sportklub) a 13., Condrea Rebeca (ISK) a 14., Both Eszter a 15., Süket Alexandra (mindketten Felcsík SK) a 16., Balázs Kitty a 17., Tulit Asztrid (mindketten Sportklub) a 18. helyen végzett. A cubs kategóriában a lányok versenyében Bere Zólya (ISK) a 6., Tulit Ingrid (Sportklub) a 10. helyen zárt. A sportolókat Bogyó Löffler Mária készítette fel és kísérte el a kézdivásárhelyi versenyre.
A műkorcsolyázók számára három hét múlva lesz a következő verseny ugyancsak Kéz­divásárhelyen, február 15. és 18. között tartják az Olympic Hopes nemzetközi viadalt, illetve ekkor lesz az ifjúsági országos bajnokság is.

Kopacz Gyula

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.