Karcfalván is aszfaltoznak

54

A Felcsíki Önkormányzati Fejlesztési Társulás községi utak aszfaltozását szolgáló óriásprogramja keretében Karcfalván is elkezdődtek a kivitelezési munkálatok. A helyi tanács a „nagy” aszfaltozást követően saját költségvetésből is folytatja az utcák burkolását, mindez azonban előreláthatóan kétéves kifutási idővel bír.

Dolgoznak az útépítők Karcfalván. Községi utak uniós pénzből Fotó: László Róbert
Dolgoznak az útépítők Karcfalván. Községi utak uniós pénzből Fotó: László Róbert

A karcfalvi Bariczok utcáját kedden zárták le, azóta folyik a kivitelezés. Karcfalva községben összesen közel 2 km-en aszfaltoznak idén és a következő évben, Dánfalva irányából – ahol 6 km-t már leaszfaltoztak az óriásprojektből – a főút mellékutcáit veszik sorra. A közel 5 millió eurós, EU-s alapokból finanszírozott beruházás elsőbbséget élvez Karcfalva községben, de már készülnek az erre épülő „saját” aszfaltozásra is.
– Kisebb összekötő utcák aszfaltozására különítettünk el összegeket. Ezek az utcák kimaradtak a fejlesztési társulás projektjéből, a hosszuk összesen mintegy 900 méter, és 620 ezer lejjel terhelik a költségvetésünket. Azokon a helyszíneken tudjuk kezdeni majd a munkát, ahol a másik projektből megújuló szakaszokon befejeződik az aszfaltozás. A következő évre is átnyúlik ez a kivitelezés – nyilatkozta lapunknak Gábor Tibor, Karcfalva polgármestere. A kivitelezés közbeszerzését a székelyudvarhelyi Viaduct Kft. nyerte meg.
Mint megtudtuk: a karcfalvi műjégpályához vezető utcák aszfaltozását illetően még sok a kérdőjel, annak megtervezése előtt a polgármesteri hivatalnak pontosan kell ismernie a Székelyföldi Jégkorong Akadémia fejlesztési terveit.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.