Karate-edzőtábor Gyergyószentmiklóson

433

Hat nap alatt tizenkét edzést tartott Gyergyószentmiklóson az 5 danos japán karatemester, Shinji Nagaki. Az edzőtábor első részében a Gyergyói Karate Klub növendékeinek tartott tréningeket, majd három napig az ország minden tájáról érkeztek, hogy tanuljanak a világbajnoktól. Kiss Károly, a gyergyói klub vezetője lapunk érdeklődésére megjegyezte, egy rendkívül tanulságos felkészülési időszak volt, ahol nemcsak a karatesport ré­szére, hanem a tradicionális oldalára is hangsúlyt fektetett Nagaki-mester.

Rendkívül fegyelmezettek voltak az edzőtábor résztvevői, ami nagyon fontos, hisz csak így lehet komoly munkáról, ezáltal pedig eredményességről beszélni – összegzett Shinji Nagaki, aki mind harcban, mind formagyakorlatban világbajnok. A mester harmadik alkalommal járt Gyergyószentmiklóson, és közel száz résztvevőnek tartotta a saját maga által összeállított edzéseket.
Năvodari-tól kezdve Szász­ré­genen át egészen Nagyváradig, az ország minden tájáról érkeztek az edzőtáborba, a Gyergyói Karate Klub vezetője, Kiss Károly pedig megjegyezte: mindez örömteli, a székelyföldiek többségének távolmaradása azonban csalódással tölti el. A kezdőket haladók váltották, Nagaki mester pedig rendkívüli precizitással tartotta az edzéseket, figyelve a legapróbb mozdulatokra is. Ha szükségét érezte, személyesen magyarázta el egy-egy gyermeknek – de felnőttnek is –, mit javítson a gyakorlaton.
Kiss Károly rámutatott: a nyár folyamán, minden korosztály számára övvizsgát tartanak, ősszel versenyek várnak a gyergyói karatésokra, a decemberi városnapok alkalmával pedig Szent Miklós-kupát szervezne a klub. Az új tagokat szeptembertől várják, mondván, akkor indítanak ismét kezdőcsoportot.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.