Karácsonyi vásárra készül a Delikates

153

Delikates karácsonyi vásár nyílik december 15–16. között a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskolában, ahol több mint 35 kiállító termékeit lehet megtekinteni, megvásárolni. Varga Csaba szervező közölte: az egyedi ajándékok meg­vásárlásával nemcsak a szeretteinknek szerezhetünk örömet, hanem a helyi termelőket is támogathatjuk.

Minőségi helyi termékek között válogathatnak Fotó: archív

Hetedik alkalommal lesz Delikates karácsonyi vásár Csíkszeredában, a Nagy István Művészeti Középiskola aulájában és első emeletén, ahol díszeket és dekorációkat, ékszereket, táskákat, kozmetikumokat, valamint kerámiákat, nemezeket és sok más kézműves tárgyat lehet megvásárolni. A már hagyományossá vált eseményről Varga Csaba szervezőt kérdeztük, aki elmondta, hogy a vásáron részt vevő kiállítók többsége már a saját készítésű tárgyainak eladásából él, éppen ezért fontos a támogatásuk.
– Az idei vásár szép lesz, mint mindig. Azáltal, hogy az emberek itt vásárolnak, támogatják a székelyföldi termelőket is – jegyezte meg a szervező. – Egyediség, minőség és lokalitás jegyében szervezzük a hetedik Delikates programunkat, ahol a tucat-termékektől eltérő ajándékokat lehet megvásárolni.
Megtudtuk, idén is előírás volt, hogy csak olyan kézművesek vagy boltok jelentkezhettek, amelyek nem jelentenek konkurenciát más kézműves eladóknak, valamint termékkínálatuk kapcsolódik az ünnepi hangulathoz.
Varga Csaba szerint a vásár vonzereje a különlegességben rejlik, hiszen más érzés az, amikor a karácsonyfa alatt egyedi meglepetések várják szeretteinket. A szervező kiemelte, hogy a kiállítók limitált kiadású termékeket is árusítanak majd.
A Delikates karácsonyi vásár péntek délután 5 órától látogatható másnap este 7-ig. (x)

Keresztes Bea

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.