Karácsonyi segélyhívások: Tűzeset, újszülöttek

52

Mozgalmas ünnepeken vannak túl azok, akik mentősként és tűzoltóként karácsonykor is a bajba jutottak segítségére siettek. December 24-től 27-ig összesen két tűzesethez hívták a tűzoltókat, a Hargita Megyei Mentőszolgálathoz 148 hívás érkezett.

A Hargita megyei tűzoltóság munkatársait szerdán két tűzesethez riasztották Csíkszeredában. A Nagy Imre utcában egy lakóház 30 négyzetméternyi felülete kapott lángra. Az esetben összesen hárman szenvedtek égési sérüléseket, az áldozatokat azonnal kórházba szállították. Mint Alina Ciobotariutól, a Hargita Megyei Olt Sürgősségi Esetek Felügyelőségének szóvivőjétől megtudtuk, ebben a tűzesetben két személy szenvedett égési sérüléseket, miközben kimenekítették a házban tartózkodó, fekvőbeteg társukat. A másik tűzeset egy tömbházlakásban tört ki, a Decemberi Forradalom utcában. Itt nem voltak a tűznek áldozatai, a tömbház lakóit sem kellett evakuálni. A rohammentőket december 25–28. között öt közúti balesethez hívták ki Sa­la­másra, Székelyudvarhelyre, Vas­láb­ra, Homoródfürdőre és Küküllő­kemény­falvára.
A Hargita Megyei Mentőszolgálathoz összesen 148 hívás futott be december 24–27. között. Kimagaslóan sok, 24 hívás érkezett olyan emberektől, akik hasi görcsökre panaszkodtak. Sokaknak segítséget kellett nyújtani magas vérnyomás miatt (14 hívás), illetve a jelzett időintervallumban 13 kisbaba jött a világra. Gyomorvérzéssel, nehéz légzéssel és alkohol okozta kómás állapottal küszködő embereken is segítettek a mentősök.
− Kimagaslóak a hasi görcsök, az ünnepek alatt többet esznek az emberek, amire fel is vagyunk készülve. A negatív történések mellett kiemelném a pozitívakat is: sok kisbaba született, illetve kevés baleset volt az ünnepek alatt, mert általában naponta 2-3 baleset is szokott lenni – emelte ki dr. Péter Szilárd, a Hargita Megyei Mentőszolgálat igazgatója.

Szilágyi Dalma-Orsolya

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek