2021, január 26, kedd.
custom_html_banner1

Kapitulált az FK

Horvátjai vezényletével elvitte a pontokat Székelyudvarhelyről a Sep­siszentgyörgyi Spicom a teremlabdarúgó román bajnokság harmadik fordulójában. Az FK már az első félidőben háromgólos hátrányba került, amely túl sok volt már a Jakab Zoltán vezényelte FK-nak. Hazai pályán eddig nem ment a székelyudvarhelyi csapatnak, hiszen kettőből két vereség a hazai mérleg. Javítani pénteken lehet Kézdivásárhelyen.

Csoma hagy ki helyzetet a Spicom kapuja előtt Fotó: Sinka-Király Levente
Csoma hagy ki helyzetet a Spicom kapuja előtt Fotó: Sinka-Király LeventeKözel háromhetes szünetet követően folytatódott a teremlabdarúgó román bajnokság, méghozzá egy székelyföldi rangadóval. Az FK Székelyudvarhely tegnap este hazai környezetben fogadta a Sepsiszentgyörgyi Spicomot. A hazai oldalon a megszokotthoz képest nem léphetett pályára Szőcs László, aki eltiltását tölti, míg a túloldalon a légiós kontingenst lecserélték a nyáron. Érkezett két spanyol, illetve két horvát, továbbá az FK-tól távozó Mihály Zoltán.
Az FK a Péter – Szabó, Szécsi, Bíró, Csoma (pályára lépett még: Klein – Szőcs Lóránt, Miklós, Daniel, Kovács, Kedei) ötössel indította a találkozót és az elején több lehetőség is adódott, főleg Csoma volt aktív, de a lehetőségek kimaradtak. A helyzetekkel nem sáfárkodtak a vendégek: a kilencedik percben Petrovics első valamirevaló helyzetüket gólra váltotta. Az FK nem tudott újítani, majd a hajrában jöttek is a pofonok. Előbb Lopez, majd újra Petrovics volt eredményes a vendégektől.
A második félidőre módosított a hazaiak trénere. Klein kapus helyett rendre mezőnyjátékos állt fel a pályára. Ennek alig két perc után lett meg az eredménye Csoma csavarása után. Hatalmas fölényben játszott az FK, de Szabó csak a felső lécet találta el. A 29. percben pedig újból büntetett Petrovics és megszerezte harmadik találatát. Az FK továbbra is mindent megpróbált, és a 35. percben össze is jött a szépségtapasz, de több már nem volt a fiúkban. A kétgólos előnyt megtartotta a Spicom a mérkőzés végéig, és behúzta a három pontot.
Az FK-nak eddig hazai pályán nem megy. Az első fordulóban a Dévai Autobergamótól, most a sepsiszentgyörgyiektől szenvedtek vereséget. Idegenben viszont Călărași-t legyűrték.

Eredmény: FK Székelyud­varhely – Sepsiszentgyörgyi Spicom 2–4 (0–3) /Csoma (22.), Szécsi (35.), illetve Petrovics (7., 20., 29.), Lopez (18.)/. A játéknap további eredményei: CSMS Iași – Resicabányai Muncitorul 2–3, Galactic Focșani – Dunărea Călărași 0–8, Kolozsvári Clujana – Kézdivásárhelyi KSE 7–3, Galaci United – Concordia Chiajna 5–1. A Temesvári In­formatica–Marosvásárhelyi City’US összecsapást elhalasztották.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,355RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb