szerda, november 25, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Kaphatók a jegyek a pulzArt7-re!

Elkezdődött a jegyek árusítása a hetedik pulzArt kortárs művészeti fesztivál előadásaira a sepsiszentgyörgyi Városi Kulturális Szervezőirodában és a www.biletmaster.ro webáruházban. A négynapos, szeptember 19–22. között zajló rendezvény kínálata igyekszik lefedni a művészeti ágak nagy részét oly módon, hogy a meghirdetett programpontok illeszkedjenek az ez évi tematikaként kikiáltott Diákok éve koncepcióba is. Az érdeklődők számíthatnak tehát koncertekre, színházi előadásokra, bábelőadásra, kiállításokra, irodalmi programokra, filmvetítésre és műhelymunkákra egyaránt, ám az alábbiakban a belépős előadásokra vonatkozó információk olvashatók.


Nyolc belépős programpontra lehet jegyet váltani a Városi Kulturális Szervezőirodában és online a www.biletmaster.ro weboldalon, ezeknek ára 10 és 30 lej között mozog. A diákok és nyugdíjasok 50%-os kedvezményben részesülnek, viszont a kedvezményes jegyek kiváltása csak személyesen, diákigazolvány vagy nyugdíjszelvény felmutatásával lehetséges a hétfőtől csütörtökig 9–16, péntekenként pedig 9–13 között nyitva tartó Kulturális Szervezőirodában.

Az idei pulzArtot a bristoli Ishmael Ensemble koncertje nyitja szeptember 19-én, csütörtökön18 órától a Tamási Áron Színház nagytermében, mely a modern elektronikus zene és dzsessz együtthangzásának egyik izgalmas értelmezési keretét adja, így tűnve ki az Egyesült Királyság dzsesszéletének legújabb tehetségei közül. A koncertre 30 lej a belépő ára.

A staféta csütörtökön ugyancsak bristoli előadóknál marad, hiszen 19 órától a Háromszék Táncstúdióban lesz megtekinthető a Pickled Image társulat Coulrophobia: két bohóc egy kartonvilágban rekedve című előadása, melynek során a két főhős, Dik és Adam pantomimmel, bábjátékkal, tömérdek kartonnal és kellő bohózattal cifrított kalandjait követhetjük végig. Az angol nyelvű, 16 éven felülieknek ajánlott előadás másnap, pénteken is műsoron lesz 20 órától. A belépő 30 lejbe kerül.

A független pécsi MárkusZínház bábtársulat A repülés története című előadása háromszor lesz megtekinthető: szeptember 21-én, szombaton 17 órától, majd 19.30-tól a Cimborák Bábszínházban, illetve vasárnap 18 órától a Kamarateremben. A repülés vágyától hajtott mitikus és valóságos kísérletezők, feltalálók előtt tisztelgő előadás 6 éven felülieknek ajánlott, a belépő ára pedig egységesen 10 lej.

Szombaton 18 órától a bukaresti Replika központ Limite (Korlátok) című, Radu Apostol rendezésében színre vitt egyéni előadása lesz látható, melyben Mihaela Rădescu színésznő a hazai oktatási rendszer hiányosságainak témakörét bontja ki. A román nyelvű, angolul feliratozott előadás 14 éven felülieknek ajánlott, a belépő ára 20 lej.
A szombat estét 21 órától a franciaországi Cédric Hanriot Trio koncertje zárja a Szimplában. A trió játékosan tálal híres nemzetközi zenei témákat, amelyek Katy Perry popjából, a Nirvana rockjából, vagy épp a Massive Attack elektronikus zenéjéből származnak. Jegyár: 20 lej.

Digitális bennszülöttek, fülhallgatós-mobiltelefonos kamaszok vallanak saját világukról a Kolozsvári Állami Magyar Színház szeptember 22-én, vasárnap 11 órától, majd 15 órától látható Concord Floral című előadásában. A magyar nyelvű, angolul és románul feliratozott előadás megtekintése erős vizuális és hanghatások használata miatt terhes anyáknak, epilepsziásoknak, valamint pacemakerrel rendelkezőknek nem javasolt. A belépő ára 20 lej.

Vasárnap 19 órától a Háromszék Táncstúdióban Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert Libikóka című zenés pódiumestjén vehetnek részt az érdeklődők, melynek során találkozik a zene, az irodalom és a színház: új írások, közös dalok, műhelytitkok, anekdoták hangzanak majd el. A jegy ára 20 lej.

A pulzArt7 záróeseményén, vasárnap 21 órától a Tamási Áron Színház nagytermében a Kordz művésznéven ismert, grúziai és svájci háttérrel rendelkező Alexandre Kordzaia fiatal zeneszerző-előadó Live with Strings című rendhagyó koncertjének lehetünk tanúi. A fellépés a komolyzene és elektronika gondosan kiegyensúlyozott találkozásától lesz különleges, hiszen a koncert bizonyos pontjain tíz helyi vonósművész csatlakozik majd Kordz légies, funk(y) dallamokba áttűnő elektronikus hangzásaihoz. A koncertjegy 30 lejbe kerül.

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház

Kapcsolódó cikkek:

14,234RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb