Kapcsolatépítés képzőművészet által

Újabb művésztábor zajlik Szárhegyen

440

Nagyon fontosnak tartják, hogy minél több gyümölcsöző kapcsolatot alakítsanak ki – mutatott rá korábban lapunknak Kolcsár Béla, a Gyergyó­szár­hegyi Kulturális és Művészeti Központ igazgatója. Úgy tűnik, az intézmény tartja magát kitűzött céljaihoz, a kapcsolatépítés egyik eredményeként pedig jelenleg is művésztábor zajlik Szárhegyen.

Tábornyitó. Neves képzőművészek Szárhegyen Fotó: Kertész László

Művésztábor zajlik a budapesti MAMŰ Társaság Kulturális Egyesület, illetve a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ partnerségi kapcsolata következtében a gyergyói községben, ahol az egyesület részéről tizenegy képzőművész vesz részt: Daradics Árpád, Elekes Károly, Gesztelyi Nagy Zsuzsa, Koroknai Zsolt, Lipkovics Péter, Nagy Árpád Pika, Papp Ildikó, Pethő Hunor, Posta Máté, Taskovics Éva és Zakariás István.
A tábornyitón Kolcsár Béla, a szárhegyi központ igazgatója köszöntötte a jelen lévő képzőművészeket, örömét fejezve ki a kortárs vonalat képviselő egyesülettel kialakított kapcsolatért.
A július 31-ig tartó táborban zajló tevékenységet Ferencz Zoltán, a központ művészeti vezetője koordinálja, témája pedig a halmazelmélet fogalma köré épül – a művészek többsége a szárhegyi polgármesteri hivatal által biztosított műteremben alkot, hogy a tábort záró kiállításon majd a nagyközönségnek is megmutathassák munkáikat.
A több mint kétszáz tagot számláló egyesület képviselői rámutattak: a szervezet fő tevékenysége a MAMŰ Galéria működtetésére irányul, azonban úgy határoztak, hogy művésztelepekkel bővítik a tevékenységi profilt.
Elekes Károly már korábban is járt Szárhegyen, és többek között a Lázár-kastély várfalába egy fejszékből álló installációt készített. Elmondása szerint most nem történelmi témában dolgozik, hanem a természetvédelemmel kapcsolatos aggályait igyekszik kifejezni alkotásával, amelyhez szintén a fejsze motívumát használja. Megjegyezte: Szárhegy érdekes kisugárzással bíró település, ahol igencsak jól alkalmazhatók a természetművészet technikái.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.