Káoszba fulladt bajnokságok

Még az alapszakaszmeccseket sem játszották le

43

A hivatalos kiírás szerint már le kellett volna járjanak a különböző román ifjúsági bajnoki jégkorongmérkőzések, és mára tisztán kellene látni, hogy mely csapat milyen helyezést ért el. Ezzel ellentétben csupán az U16-os kiírásban rendeztek döntőt, de a kisdöntő itt is elmaradt, míg a többi korosztályban még az alapszakasz-mérkőzéseket sem sikerült maradéktalanul letudni.

Az U16-os bajnokságot megnyerő csíki csapat

Három ifjúsági korosztályban szervezett bajnokságot a 2017/2018-as idényben a Román Jégkorong Szövetség, ám egyik sem ért véget megfelelőképpen.
Az U20-as kiírásban az utóbbi évekhez képest először fordult elő, hogy az ISK Csíkszereda nem indított csapatot, így csak a Brassói Corona és a Bukaresti Steaua küzdött meg egymással. A 12 meccses alapszakaszt az egyik fél harmadik győzelméig tartó döntő követte volna. A tervbe hiba csúszott, hiszen az alapszakaszból is csupán öt meccset tudtak le az érintettek. Döntőre pedig sor sem került.
Hasonló cipőben járnak az U18-as bajnokságban részt vevő alakulatok is. A 24 meccsesre tervezett alapszakasz során a Györgypál Tamás által irányított ISK Csíkszereda a lejátszott 23 találkozóját könnyedén húzta be 253–38-as gólaránnyal, de elmaradt egy kiírt találkozója. Az ISK Gyergyószentmiklós négy, a Galaci Dunărea 10, míg a Bukaresti Steaua 7 meccsel kevesebbet játszott le az alapszakaszból. E korosztályban, ha minden igaz, akkor az ISK Csíkszeredát hozták ki győztesnek, míg az ezüstérem sorsa nem tisztázott.
– Nem lehet tudni, mi lesz a vége, de az már biztos, hogy az idén több meccset nem lehet lejátszani, hiszen sehol sincs jég. Elméletileg mi lettünk a bajnokok, de a további helyezésekről nem lehet tudni. A szövetség, ha jól tudom, május 15-ig kell átiratot küldjön a Nemzetközi Jégkorong Szövetségnek a bajnokságról, addig lepapírozzák – fogalmazott csalódottan Györgypál Tamás, a csíkiak trénere, akiknek a bajnoki címéhez semmi kétség sem fér, annak ellenére, hogy a három nyert meccsig tartó döntőt le sem játszották.
Az U16-osoknál valamelyest tisztázottabb a helyzet. Itt az alapszakasz első két helyén végzett ISK Csíkszereda és az ISK Gyergyószentmiklós ugyanis letudta a bajnoki döntőt. Igaz, annak rövidített változatát. A kiírás szerint az egyik fél harmadik győzelméig kellett volna menjen a párharc, ám végül csak két találkozót rendeztek, amelyeket 10–2, illetve 5–3 arányban behúztak a Gál Sándor által felkészített csíkiak.
A bronzmeccset viszont nem rendezték meg. Itt a Galaci Dunărea és a Felcsík SK kellett volna játsszon, ám a Duna-partiak lemondták a kisdöntőn való részvételt, így Karcfalvára került a bronzérem.
– Galaccal kellett volna megmérkőzzünk a kisdöntőben, de hiába programáltuk be a meccseket, nem jelentek meg. Tudatták velünk és a szövetséggel, hogy számukra véget ért a bajnokság és nem jelennek meg a meccseken. A kupát és az érmeket postai úton a szövetség elküldte Gál Sándornak, és tőle kaptuk meg azokat – jegyezte meg Antal Előd, a Felcsík SK edzője.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek