Kangoo Jumps az Életért

178

Nagyszabású eseményt szervez a Kangoo Jumps Romania Csíkszeredában Sebestyén Kinga vezetésével. A sportág országos meghonosítója 10 éve kezdett a népszerűsítéshez, és most évfordulós, kétnapos eseményt rendez. A „10 év a Kangoo Jumps az Életért” rendezvénysorozaton társ­sportágak is felvonulnak, amelyre várják az érdeklődőket, akik be is kapcsolódhatnak, továbbá képzéssorozatok is lesznek. Többek közt itt lesz a tae-bo sportág alapítója, Billy Blanks ökölvívó, hétszeres karate-világbajnok is.

Jubileumi rendezvénysorozatra várják az érdeklődőket. Népszerűsítik a kangoo-t

Nagyszabású, kétnapos, rend­ezvénysorozattal ünnepel a Kangoo Jumps Sebestyén Kinga oktató és a sportág országos meghonosítója vezetésével, aki március 17–18-án Csíkszeredában rendez fitneszeseményt.
A rendezvénysorozaton több sportág bemutatkozik a kangoo­tól egészen a tae-bo-ig. Sebestyén Kinga több mint egy évtizede aerobic, step, fitball, illetve pilates foglalkozásokkal indította aktivitását Csíkszeredában, hogy 10 évvel ezelőtt Magyarországon megismerkedjen a kangoo sportággal. Ezt azóta nemcsak a megyeszékhelyen, hanem az egész országban sikerült meghonosítania. A sportág országos meghonosítója minden évben koncentráltan szervezett születésnapi akciót, amely során az egészséges életmódra, a sportolásra való figyelemfelhívás mellett hangsúlyt fektetett a karitatív akciókra is.
Ez az úgynevezett ünnepi fitnesz-hétvégén sem lesz másként. A március 17–18-án sorra kerülő eseményen a sport kedvelősi az Erőss Zsolt Arénában élvezhetik ki a különböző testmozgási – kangoo, tae-bo, aerobik, pilates, CrossTraining stb. – formákat, míg a képzések, illetve előadások a Hungest Hotel Fenyőben, a Kájoni János Megyei Könyvtárban és a Nagy Imre Általános Iskolában lesznek.
Sebestyén Kinga megjegyezte, hogy az évfordulós eseményt azért szerette volna a városban szervezni, mert innen indult el. „Csíkszereda ezáltal új sportágakat ismerne meg. Mindig az volt a célom, hogy az emberek sportoljanak. Ezért is sokszínű az előadói paletta. Igyekeztünk különböző sportokon belül nagy neveket meghívni. Ilyen például a tae-bo feltalálója, Billy Blanks is, aki edzéseket is fog tartani, de képzést is tart az érdeklődőknek. Billy Blanks többek közt ökölvívó volt, majd hétszeres karate-világbajnok is volt. Mindkét napon gyerekfoglalkozások is lesznek, míg az előadások vagy a képzések az egészséges életmódról szólnak, de lesz business-előadás vagy épp motivációs tréning” – jegyezte meg Sebestyén Kinga.
Az esemény társszervezője lesz a Smafta Sporttanácsadó Iroda is, amelyet Ábrahám Előd képvisel. Ábrahám elmondta, hogy ez az esemény abban fog különbözni a többitől, hogy itt be lehet jönni az edzésekre és be lehet állni kipróbálni azt. „Csíkszeredában az emberek sportolási igénye nagy, és ezt bizonyítja az is, hogy 73 különböző sportolási forma működik a városban. Az esemény nagyon interaktív, illetve intenzív lesz mind nézőként, mind résztvevőként. A két nap alatt a versenysportolók, a testnevelő tanárok vagy az érdeklődők, sportkedvelők is megkaphatják azt, amire vágynak” – fogalmazott Ábrahám.

Hivatalosíthatják a diplomákat
Mind Sebestyén, mind Ábrahám megjegyezték, hogy a városban és szerte az országban nagyon sokan úgy tartanak különböző mozgásformát bemutató edzéseket, hogy azokra nincs szakképesítésük, vagy épp diplomájuk. Azért, hogy ezt megszerezzék, neves szakembereket hívtak meg szerte a világból, akikhez jelentkezni lehet. Mindezt a kangooclub.ro oldalon megtehetik, jelentkezhetnek. Az előadóktól vizsgaanyagot kapnak, majd részt vesznek a kurzusokon, amely végén levizsgázhatnak.
A kétnapos rendezvényre egyébként 40 országból érkeznek olyanok, akik szeretik a fitnesz-mozgásformákat, az edzéseket és előadást tartani.

Rákos gyerekeken segítenek
Mint minden évben megrendezett eseménysorozatot, ezúttal is karitatív akció övezi azt. Ezúttal a MAME Alapítványon segítenek, amely rákos gyerekek gondozásával foglalkozik. Az Erőss Zsolt Arénában szerveződő programok bevételét, illetve a kihelyezett urnákba bekerülő adományok teljes összegét az alapítványnak ajánlják fel.
A fitnesznap programjáról, jegyárairól bővebben a kangooclub.ro honlapon lehet tájékozódni.

Darvas Attila

A cikk a Hargita Népe március 7-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek